Подкрепям и тримата министри - Нанков, Московски и Радев. Но

...
Подкрепям и тримата министри - Нанков, Московски и Радев. Но
Коментари Харесай

Караянчева: Подкрепям тримата министри, дали ще се приемат оставките зависи от премиера и коалиционния съвет

Подкрепям и тримата министри - Нанков, Московски и Радев. Но дали оставките им ще бъдат гласувани, не мога да кажа. Това зависи от премиера и от съдружния съвет, който ще е в понеделник. Това, което бъде импортирано в Народното събрание, ще бъде гласувано. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Нова тв.

" Виждам, че има огромна поддръжка за министрите Нанков и Московски. Но не ме карайте да предсказвам. Аз съм ръководител на Народното събрание, а въпросът за оставките е в пълномощията на премиера и съдружния съвет ", изясни Караянчева.

Тя призна, че депутатите на ГЕРБ не са съгласни с подадените оставки, само че " това е вдишване на политическа отговорност ". " Дали оставките ще се одобряват зависи от работата и от степента на виновност. Вина има, само че считам, че тя е на по-ниски равнища. Не бих подкрепила оставките, тъй като познавам и тримата министри. Знам, че са експерти и хора на достойнството. Когато има изгубени човешки животи, това е покруса. Оставките не са решение на казуса, само че те са честен акт ", добави Караянчева.

Тя беше безапелационна, че няма да има предварителни избори и обединението ще изкара цялостен мандат. Според нея обаче съдружните сътрудници са позволили една огромна неточност - да си приказват през медиите. Караянчева се надява след последния съдружен съвет връзката към този момент да се случва по различен метод.

" Отношенията са динамични. В една коалиция от време на време по-малките партии се тормозят, че ще се обезличат и посланията, които изпращат към своите гласоподаватели са по-емоционални, тъй като би трябвало да покажат, че са фактор в тази коалиция ", счита Караянчева.

По мотив старта на политическия сезон и напускането на Българска социалистическа партия Караянчева съобщи, че това е поръчка за начало на предизборната акция.

" Българска социалистическа партия в този момент потегля измежду хората, а ние сме непрекъснато при тях. Работата на Народното събрание е да бъде градивен и да взема решение проблемите. Трябва да има диспути, само че не би трябвало да се стига до персонални нападки. Това нервира хората и ги кара да сменят канала на тв приемника ", сподели ръководителят на Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР