Подкрепихме предложението на кабинета за актуализация на бюджета с препоръката

...
Подкрепихме предложението на кабинета за актуализация на бюджета с препоръката
Коментари Харесай

Васил Велев: Минимална пенсия въобще не трябва да има

" Подкрепихме предлагането на кабинета за актуализация на бюджета с рекомендацията да не се пипа минималната пенсия. Минимална пенсия изобщо не би трябвало да има. Пенсията би трябвало да е такава, какъвто е осигурителният принос ", съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в " Денят ON AIR ".

Увеличението на минималната пенсия е популизъм, като резултатът е сладкодумен: минималната пенсия застигна междинната, стана ясно от думите му.

" 3/4 от всички пенсионери ще получават минимална пенсия. Тоест и тези с висока подготовка, и тези със междинна, и тези с ниска. И тези, които са се осигурявали на междинен застрахователен приход върху цялостното си заплащане, и тези, които са укривали приходи, не са плащали налози, крали са от всички нас. И те ще получават една и съща пенсия ", изясни ръководителят на АИКБ.

Според него с този си акт Народното събрание споделя на всички: " Няма потребност да се осигурявате на действителни приходи, осигурявайте се върху минимална заплата ".

" Даже може върху 1/2 от минималната заплата да се обезпечават, най-после всички ще получат минимална пенсия. Този избирателен популизъм се умножава ", означи Велев.

От АИКБ са на мнение, че България е проспала месеците, когато е трябвало да се изработят ефикасни ограничения в поддръжка на бизнеса.

Противоепидемичните ограничения може и да са умерени, само че липсва съответна поддръжка за потърпевшите браншове, стана ясно още от думите на Велев.

" Когато се взимат едни ограничения, би трябвало незабавно да влязат в действие стопански. Когато има рецесия и има специфични европейски политики за поддръжка и поощряване на заетостта и предприятията, ние не трябва да вършим по-малко от междинното, което вършат другите страни. Ние по този метод изоставаме в допълнение. Това би трябвало да се осъзнае ", приключи ръководителят на АИКБ пред Bulgaria ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР