Подкрепете най-накрая отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира Вагнер“,

...
Подкрепете най-накрая отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира Вагнер“,
Коментари Харесай

Делян Добрев зове: Подкрепете най-накрая отнемането на дерогацията

" Подкрепете най-сетне отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира " Вагнер “, Путин и неговия режим, прикани в декларация в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който е и ръководител на парламентарната енергийна комисия, отбелязвайки, че апелът му е най-много към " Демократична България ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Поводът за нея е обява, по тематиката „ Лукойл “ в " Политико “ въз основа на отчет на Центъра за проучване на демокрацията. Добрев напомни, че " от година и половина ГЕРБ-СДС изясняват, че от дерогацията печели единствено режимът в Кремъл, а сметката я заплаща българинът ".

" Днес това ни го споделиха и от " Политико “ въз основата на редица интернационалните проучвания и внезапно става вест, разяснява ръководителят на енергийната комисия. " Политико “ ни сподели, че средствата единствено за последните шест месеца, изтекли от джоба на българския консуматор към режима на Путин, са задоволителни да финансират паравоенната формация " Вагнер “ за една година ", продължи той.

" Българският консуматор заплаща бензина и дизела колкото коства и в другите страни – освен това, в случай че извадите от крайната цена на горивата у нас, от тези 3 лева, акциза и Данък добавена стойност и ги сравните с другите страни от Европейски Съюз, ще видите, че все още има 12 страни, в които бензинът е по-евтин, в сравнение с в България, в това число в Германия, която не купува на ниска цена съветски нефт ", сподели Добрев. По думите му, това е доказателство, че цялата изгода от тази дерогация е за Русия.

Делян Добрев напомни, че преди войната в Украйна половината нефт, който купува рафинерията, е бил съветски, половината – неруски, след началото – 94% е съветски. " Интересно къде отива този нефт, тъй като от тази година Украйна не купува от България, защото горивата са с съветски генезис, къде отиват 45 милиона барела съветско гориво – отиват из целия свят ", разяснява Добрев.

Депутатът уточни, че министър председателят Денков, след срещата си с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, е коментирал пред публицисти, че огромна част от този отчет е била известна и преди този момент, и няма особена изненада.

" Г-н Денков, в случай че има скица, кой я сътвори, кой я позволява? И освен това – кой си къса ризата всякога, когато ние внесем тук анулация на дерогацията? Кой тича с оставката във вътрешния джоб в Народното събрание да споделя " пипнете ли дерогацията, си депозирам оставката “, което към този момент звучи - " пипнете ли ми схемата за заобикаляне на глобите, аз си депозирам оставката “, съобщи Делян Добрев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР