Подкрепени от Турция джихадисти са свалили сирийски правителствен хеликоптер в

...
Подкрепени от Турция джихадисти са свалили сирийски правителствен хеликоптер в
Коментари Харесай

Джихадисти свалиха правителствен хеликоптер в Сирия, но не превзеха територия

Подкрепени от Турция джихадисти са свалили сирийски държавен хеликоптер в село Ал Найраб, предава турската държавна телевизия, представена от " Ройтерс ".
След това информацията беше доказана от турското военно министерство, като сирийската войска за малко се отдръпна от селото, само че по-късно си възвърна контрола над територията.
По данни на Sky News Arabia двамата водачи са починали. Вчера пък турските сили удариха 115 сирийски държавни цели и унищожиха 101 от тях като възмездие за офанзива, при която починаха петима турски бойци в следените от бунтовниците северозападни елементи на Сирия, прецизираха от турското военно министерство.
Министерството настоя, че турските сили ще продължат да отмъщават против всевъзможни офанзиви против турските войски, които имат наблюдателни пунктове в далечния северозапад в Сирия.
По-рано турското военно ведомство разгласи, че сирийските сили са умъртвили петима турски бойци, измежду хиляди ситуирани там за ограничение на сирийската военна атака за противоположното отвоюване на последната цитадела на бунтовниците в страната след продължаващия от близо 9 години спор.
Правителствената атака в Идлиб, който е последният огромен анклав на джихадистите в Сирия донесе връщането назад под контрола на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР