Подкрепената от руското правителство телевизия RT и новинарската агенция „Спутник”

...
Подкрепената от руското правителство телевизия RT и новинарската агенция „Спутник”
Коментари Харесай

Британското външно министерство отказа достъп на руски медии до медийна конференция

Подкрепената от съветското държавно управление телевизия RT и новинарската организация „ Спутник” бяха изключени от конференция на тематика независимост на медиите в Лондон. Причина е дейната роля на съветските медии в разпространяването на подправени вести, написа Би Би Си.

Повече от 60 министри и хиляда кореспонденти, както и жители ще вземат присъединяване. Външното министерство на Англия обаче е отказало да даде акредитация на двете съветски медии.
Кои са най-разпространените подправени вести при акцията за евроизборите? Дали дезинформацията ще имат резултат върху вота, следва  да разберем
Говорителка на министерството изясни, че двете организации не са получили достъп до конференцията точно поради непрекъснатото разпространяване на дезинформация. „ Не можем да акредитираме всички предложения, само че публицисти от целия свят ще участват, в това число и съветски представители”, добави тя.

От съветското посолство са се оплакали поради решението. Те упрекват Обединеното кралство в дълга антикампания против RT. „ Това е директна политическа дискриминация”, допълниха от посолството.
Милиони европейци са под удара на подправени вести Независимо следствие на "АвАз " демонстрира, че повече от 6 млн. души са последвали подправените сметки
През последните години, малкия екран, която преди се споделяше Russia Today, се пробва да покрива повече вести от Съединени американски щати и Англия. Целта е да се откри като опция на водещите медии в двете страни.

През декември 2018 година английският медиен регулатор „ Офком” упрекна RT в седем нарушавания свързани с покритието на случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Регулаторът твърди, че малкия екран не е дала публичност на голям брой изявления и съобщи, че това е „ сериозен крах при спазването на разпоредбите ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР