Подкрепата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 се

...
Подкрепата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 се
Коментари Харесай

Фондация Конрад Аденауер заяви подкрепа за Пловдив 2019

Подкрепата за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 се усилва от ден на ден. Днес по време на среща на заместник-кмета Розалин Петков и Ото Бернхардт, член на УС на фондация " Конрад Аденауер “ бяха разисквани опциите за съдействие по плана.

" Пловдив е хубав град, а това, че е мултикултурен и мултиетнически и другите общности живеят спокойно и в съгласие го трансформира в същински европейски град “, съобщи Ото Бернхардт.

" Подготовката ни за Европейска столица на културата към този момент е на финалната права, тече усилена работа за откриващия уикенд сред 12 и 13 януари, “ показа заместник-кметът Розалин Петков. Той срещна гостите с идните събития от културния календар за идната година.

Ото Бернхардт показа, че стопанската система на България се развива в вярната посока, а в страната се следи ниска безработица. В тази връзка заместник-кметът не пропусна да показа, че Пловдив е един от най-бързоразвиващите се градове, в чийто район има над 120 компании с близо 73 000 служащия, а Тракия икономическа зона става все по-привлекателна за вложители.

" Изграждането на интермодалния терминал, автомагистралата до Истанбул, електрификацията на жп линията води със себе си и повишение на потока от туристи, посетили Пловдив за последната една година “, посочи заместник-кметът Розалин Петков, като означи, че в града има огромен брой задгранични студенти, привлечени от положителните условия за висше обучение, които дават 9-е университета.

" България има добър имидж в Германия. Лично аз ще поучавам, всеки който идва в страната Ви, да посети и Пловдив, който е прелестен град “, сподели Ото Бернхардт и съобщи подготвеност за осъществяване на взаимни планове и след 2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР