Подкрепата за петицията, наречена Отменете член 50, която призовава за

...
Подкрепата за петицията, наречена Отменете член 50, която призовава за
Коментари Харесай

Един милион подкрепиха петицията за отмяна на Brexit

Подкрепата за петицията, наречена " Отменете член 50 ", която приканва за преустановяване на Brexit, събра един милион подписа.
Парламентарният уеб страница непрестанно се сриваше откакто 2 000 души на секунда са се опитвали да изразят поддръжката си. " Правителството неведнъж декларира, че излизането от Европейски Съюз е " волята на народа ", написа организаторката на петицията Маргарет Ан Георгиаду.
„ Трябва да сложим завършек на това изказване, като потвърдим силата на обществената поддръжка в този момент, с цел да останем в Европейски Съюз. Второ гласоподаване на хората може да не се случи - по тази причина гласувайте в този момент ", добави тя.
От Комисията по петициите в Народното събрание, обявиха, че степента на поддръжка е най-високата, с която уебсайтът в миналото е трябвало да се оправи. В 12.45 ч. Комисията съобщи, че сред 80 000 и 100 000 души се пробват по едно и също време да видят страницата на петицията.
Петицията за първи път се появи на уеб страницата на държавното управление през февруари, само че не получи изключително внимание до през вчерашния ден вечерта. Изглежда, че ползата се е повишил след изказването на Тереза Май от Даунинг стрийт, в което тя упрекна депутатите, че сегашната им бездейност заплашва да изхвърли Англия от Европейски Съюз без съглашение за отдръпване за малко повече от седмица.
Въпреки рекордния интерес към петицията през последните 24 часа, висши държавни служитело към този момент пробваха да омаловажат смисъла ѝ.
Петицията би трябвало да бъде гласувана от Народното събрание, в случай че премине прага от 100 000 подписа. Случилото се е в миг, когато министър председателят е в Брюксел, с цел да изиска от Европейски Съюз отсрочване на датата на Brexit до идващия петък.
Министърът на външните работи Джереми Хънт съобщи пред BBC Radio 4, че анулацията на член 50 е допустима, само че " е доста малко евентуална ". През декември Европейският съд постанови, че Обединеното кралство може едностранно да анулира член 50 от Договора за Европейския съюз. Това значи, че Обединеното кралство може да реши да остане в Европейски Съюз без единодушието на 27-те други държави-членки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР