Подкрепата за партията на австрийския премиер Себастиан Курц се е

...
Подкрепата за партията на австрийския премиер Себастиан Курц се е
Коментари Харесай

Партията на австрийския премиер вдига рейтинг след скандала с коалиционния партньор

Подкрепата за партията на австрийския министър председател Себастиан Курц се е повишила след разпада на държавното управление поради корупционните разкрития, свързани с съдружния сътрудник, сочи първото социологическо проучване след абсурда, оповестено в понеделник.

Рейтингът на неговата Народна партия е 38%, с четири процентни пункта повече по отношение на предходното проучване, осъществено от Research Affairs Institut в интервала 18-20 май.

В същото време крайнодясната Партия на свободата, чийто водач Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка в събота след компрометиращо видео, изобличаващо го в политически и бизнес покупко-продажби с руснаци, пада с 5 пункта до 18% поддръжка.

Вследствие на абсурда Курц изиска предварителни избори и австрийският президент предложи те да са през септември.

Премиерът съобщи, че би желал да получи задоволително поддръжка на предварителния избор, с цел да продължи да ръководи независимо, без съдружен сътрудник. Подобна обстановка в Австрия за последно е имало при започване на 1980-те години, когато в Народното събрание имаше единствено три партии, отбелязва организация Блумбърг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР