Подкрепата за обединената либерална опозиция в Полша нарасна с 5%

...
Подкрепата за обединената либерална опозиция в Полша нарасна с 5%
Коментари Харесай

Либералната опозиция в Полша задмина управляващите евроскептици, сочи проучване

Подкрепата за обединената демократична съпротива в Полша набъбна с 5% до 32 на 100, изпреварвайки ръководещата евроскептична и националистка партия " Право и правдивост ", демонстрира социологическо изследване, представено от " Ройтерс ".

При избори през днешния ден " Гражданска платформа " и " Новочесна " ( " Модерна " ) биха извоювали победа.

Подкрепата за ръководещата партия спада, откакто се появи информация, че министри са получили противоречиви финансови хонорари, поради митинги против стягане на законодателството за абортите и дипломатическия спор с Израел и Съединени американски щати по отношение на полското присъединяване в Холокоста.

" Право и правдивост " е подкрепяна от 29% от имащите право на глас в Полша, което е с 5% по-малко спрямо изследване от предишния месец, сочи анкета на Kantar Public за Fakt24.pl. Не за първи път поддръжката за ръководещата партия понижава, само че за първи път през последните месеци води опозицията.

Преди няколко месеца ръководещите се радваха на поддръжката на над 40% от гласоподавателите.

Следващото тестване за " Право и правдивост " е тази година. През есента ще се проведат локални избори. През 2019 година пък са планувани изборите за Европейски парламент и полски парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР