Подкрепата за мерките на правителството срещу коронавируса се е сринала

...
Подкрепата за мерките на правителството срещу коронавируса се е сринала
Коментари Харесай

БАН: Доверието в мерките на държавата срещу Covid-19 се е сринало от 84% на 35%

Подкрепата за ограниченията на държавното управление против ковид се е сринала от 84% напролет на 35% в този момент, демонстрира изследване на Института за проучване на популацията и индивида при Българската академия на науките.

Рязко се усилва осъзнатата преценка за повишен риск от заразяване с Covid-19, като 60% смятат, че рискът е съвсем без опция от отбягване, демонстрират данните от изследването. То е направено онлайн с 673 изследвани лица, като въпросникът е популяризиран посредством обществените мрежи и уеб сайтове в интернет.

Данните демонстрират още, че 6% от хората от извадката към този момент са прекарали заболяването, 5% - сега боледуват, а 89% от интервюираните споделят, че не са преболедували Covid-19.

Сред участниците в изследването има надълбоко разделяне във връзка с доверието в информацията за пандемията. Това единствено по себе си прави ръководството на рецесията доста комплицирано.

Тревожността се връща в старите равнища от началото на март 2020 година, когато междинната стойност е 5.4 (по канара от 1 до 10), съпоставено с актуалните данни 5.55.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР