Подкрепата за кандидата за главен прокурор Иван Гешев става масов

...
Подкрепата за кандидата за главен прокурор Иван Гешев става масов
Коментари Харесай

Нашата полиция пази кандидатурата на Иван Гешев

Подкрепата за претендента за основен прокурор Иван Гешев става всеобщ спорт в Министерство на вътрешните работи. От всички краища на страната валят бодри заявления за утвърждение. В тях се отбелязва положителната съгласуваност сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата сега и се показват очаквания за още по-светло бъдеще в институционалното взаимоотношение.

Нови четири мнения в поддръжка на Гешев бяха оповестени в петък на уеб страницата на Висшия правосъден съвет (ВСС), който през октомври ще би трябвало да гласоподава за или срещу единствения претендент. Освен всеобщата поддръжка от " трудови колективи " в прокуратурата, Гешев към този момент печели и утвърждението на полицията. По закон тя е част от изпълнителната власт и не би трябвало да се меси в работата на правосъдната, само че явно в Министерство на вътрешните работи също са възприели тезата на Гешев, който не харесва разделянето на управляващите, прокламирано от " десни екстремисти ". В поддръжка на зам.-главния прокурор са се изказали полицейските дирекции в София, Пловдив, Видин, Варна, Плевен, както и шефът на националната полиция Христо Терзийски.

Той е неотклонен!

Полицейските мнения преливат от похвали за работата и професионалните качества на Гешев. Той познава прокуратурата и проблемите ѝ, деен е, работи добре с полицията и ще се оправи със отговорностите на основен прокурор, пишат служителите на реда.

" Ясно си даваме сметка от каква значимост и значение е положителната съгласуваност и ефикасното взаимоотношение сред органите на полицейското следствие и прокуратурата. В своята професионална активност като административен началник на профилираната прокуратура и понастоящем като зам.-главен прокурор господин Гешев работи интензивно и неуморно в тази посока ", написа шефката на отдел " Разследване " в пловдивското Министерство на вътрешните работи Светла Пендова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР