Подкрепата за ЕС е най-висока от последните 35 години, но

...
Подкрепата за ЕС е най-висока от последните 35 години, но
Коментари Харесай

Подкрепата за ЕС е най-висока от последните 35 години

Подкрепата за Европейски Съюз е най-висока от последните 35 години, само че и анти-европейските настроения също. Не би трябвало да предаваме доверието на жителите. Трябва да дадем съответна вероятност за решаването на належащи проблеми, които те показват – сигурността и битката с тероризма, младежката безработица, миграцията и стопански растеж”, съобщи Ева Майдел, ръководител на Европейското интернационално придвижване и български евродепутат, по време на откриването на двудневния про-европейски фестивал „ Споделям Европа”.

Фестивалът се провежда по случай 70-годишнината Хагския конгрес, който слага основите на Европейското интернационално придвижване и чертае карта за развиването на европейската интеграция. Възпоменателното събитие събира на едно място академична общественост, политици, общественици, младежи и неправителствени организации, с задачата да се разпознават главните провокации пред Европа. Участниците ще разискват бъдещето на стопанската система, обществената политика, стабилно развиване и разговор с жителите.

„ Не би трябвало да бягаме от сложните диспути с жителите, в противен случай, би трябвало да бъдем измежду тях, да беседваме, слушаме и да описваме за съответните резултати и позитиви, които обединена Европа е постигнала и като Председател на Европейското интернационално придвижване, ще работя за постигането на този разговор. Просперитета на жителите постоянно е бил в основата на европейската интеграция.”, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Сред специфичните посетители на събитието бяха представители на Световния стопански конгрес, Оксфордкия университет, Европейския парламент и държавното управление на Кралство Нидерландия. Конференцията ще приключи с манифест, чертаещ бъдещето на Европа в идващото десетилетие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР