Подкрепата за бюджета не е даденост. В нарочно политическа декларация

...
Подкрепата за бюджета не е даденост. В нарочно политическа декларация
Коментари Харесай

ВМРО към Фандъкова: Подкрепата за бюджета не е даденост

Подкрепата за бюджета не е даденост. В преднамерено политическа декларация общинските съветници от „ Патриоти за София “ сложиха условия на ГЕРБ в Общинския съвет за разглеждането на бюджета за 2022 година

Председателят на групата – Карлос Контрера (ВМРО) съобщи:

„ Още от в този момент желая да заявя, че групата ни ще упорства за нов модел, по който да подредим общинския бюджет, с цел да преминем през рецесията с допустимо минимум вреди. Може да разчитате на поддръжка при няколко условия – диалогичност, точност и обоснованост за всеки план, който се залага за финансиране, ограничение на второстепенните разноски. Също по този начин желая да изразя и едно по-критично мнение по отношение на навика на някои сътрудници от ГЕРБ да правят солови акции, разчитайки че след това пред приключен факт им се дължи поддръжка. Не, не се дължи и няма да санираме непознати каубойски осъществявания. Предупреждавал съм това държание да спре, само че явно ще се наложи уроците да бъдат научени посредством процедура. Тук е и мястото да кажа, че изрично нито аз, нито групата ни, споделя концепцията да се режат разноски ангро, в това число с уволнение на хора, да вземем за пример в транспортните оператори. Последното го споделям като предизвестие да не се вършат нелепости от юначен увлечения. Политическа поддръжка за тях няма да бъде дадена.

Обръщам се и към Вас, госпожо кмет, тъй като тежестта да управлявате посред тези три рецесии, слели се в една, пада най-много на Вашите рамене, а не на хората, които се крият зад тила Ви. Не позволявайте второразредни и треторазредни партийни функционери и интриганти да Ви вкарват в кавги, от които нищо не печели нито общината, нито Вие като политик. “

В изявлението си Контрера укори държавната власт (БСП, Демократична България и Продължаваме промяната), че водят война против българските общини. Според общинския консултант партиите в тази рецесия би трябвало да надмогнат дребните си политически сметки и брожения, защото актуалната обстановка е тестване за хората, за нацията, за страната и нейните институции.

Цялото изявление:

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми общински съветници,

Уважаема госпожо кмет,

Намираме се в невиждана обстановка – след почти две години санитарна рецесия заради епидемията, ограничавания, стягане и разхлабване на ограничения, последвани от тежка енергийна рецесия, а към този момент и икономическа такава, в последните седмици сме към този момент и в изискванията на война (засега) на територията на Европа. Налице са времена – тежко тестване за хората, за нацията, за страната и нейните институции. Ние от „ Патриоти за София “ показваме вяра, че българските политически партии най-накрая ще надмогнат дребните си политически сметки и брожения. В тази връзка ни следва приемането на бюджет на общината за 2022 година и оцеляване - да, това е думата, в едни бурни и спорни времена.

Отново призоваваме да преформулираме целите си – като общински съветници, като групи в общинския съвет, като институция. Вече сме във фаза разискване на план за общинския бюджет, като първите ми усещания са, че към момента част от общинските съветници и огромна част от общинската администрация разсъждават и работят все едно рецесия няма, всичко е цветя и рози, чакаме отнякъде да се излива рогът на изобилието. Това, несъмнено, рефлектира и върху упованията на жителите. Истината е друга, а конфликтът с действителността - мъчителен. Имаме трайно и редовно повишаване на електрическа енергия, природен газ, течни горива, метали и прочие. Все повече вземането на решения ще бъде мъчителен развой – кое да бъде приоритет и кое да бъде оставено за по-нататък. Имаме и невиждана обстановка, в която страната, воглаве с Министерски съвет и четворната управническа коалиция, води война с общините, в това число със София. Помощ за превъзмогване на шока от скъпите електрическа енергия и енергоносители няма. Редица браншове са към този момент в спешен режим, режим на оцеляване, а работещите към момента там не могат да предвиждат дали в идващите месеци ще могат да си платят сметките.

Още от в този момент желая да заявя, че групата ни ще упорства за нов модел, по който да подредим общинския бюджет, с цел да преминем през рецесията с допустимо минимум вреди. Може да разчитате на поддръжка при няколко условия – диалогичност, точност и обоснованост за всеки план, който се залага за финансиране, ограничение на второстепенните разноски. Също по този начин желая да изразя и едно по-критично мнение по отношение на навика на някои сътрудници от ГЕРБ да правят солови акции, разчитайки че след това пред приключен факт им се дължи поддръжка. Не, не се дължи и няма да санираме непознати каубойски осъществявания. Предупреждавал съм това държание да спре, само че явно ще се наложи уроците да бъдат научени посредством процедура. Тук е и мястото да кажа, че изрично нито аз, нито групата ни, споделя концепцията да се режат разноски ангро, в това число с уволнение на хора, да вземем за пример в транспортните оператори. Последното го споделям като предизвестие да не се вършат нелепости от юначен увлечения. Политическа поддръжка за тях няма да бъде дадена.

Обръщам се и към Вас, госпожо кмет, тъй като тежестта да управлявате посред тези три рецесии, слели се в една, пада най-много на Вашите рамене, а не на хората, които се крият зад тила Ви. Не позволявайте второразредни и треторазредни партийни функционери и интриганти да Ви вкарват в кавги, от които нищо не печели нито общината, нито Вие като политик.

В умозаключение – чакам ръководещите страната партии – Българска социалистическа партия, Демократична България, Продължаваме промяната, които имат представители тук, в общинския съвет, да проявят, в случай че може и по изключение малко съвест и да си спомнят, че София не е зложелател на страната и не е правилно Вашите партии да водят политика срещу столицата и столичани. Нямате към този момент оправдания – властта в страната е във Ваши ръце, ресурсите на страната също!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР