Подкрепата за американския президент Доналд Тръмп се е увеличила леко

...
Подкрепата за американския президент Доналд Тръмп се е увеличила леко
Коментари Харесай

Камарата на представителите осъди с декларация изявления на Тръмп. Републиканците обаче ги харесаха

Подкрепата за американския президент Доналд Тръмп се е нараснала леко измежду републиканците след неговите расистки нападки в Туитър против четири цветнокожи представителки на Демократическата партия. Това сочат резултатите от национално изследване на Ройтерс/Ипсос в понеделник и вторник, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В края на предходната седмица Тръмп посъветва представителките на така наречен " прогресивно крило " на Демократическата партия да се върнат в страните, от които в началото са пристигнали, вместо да подлагат на критика Съединени американски щати. Той не сподели поименно кого засяга, само че очевидно имаше поради Александрия Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли. Само една от тях обаче е родена отвън Съединени американски щати - Омар, която е пристигнала на 12-годишна възраст от Сомалия.

" Защо те не се върнат, с цел да оказват помощ да се оправят тотално унищожените и изнемогващи от престъпност места, откъдето са пристигнали ", предложи Тръмп в Туитър.

Изявленията му бяха наказани като расистки в резолюция на Камарата на представителите, утвърдена във вторник. Резолюцията бе призната с 240 гласа на 187, като представителите на Републиканската партия солидно й се опълчиха. Само четирима републиканци поддържаха препоръчаната от демократите резолюция, която няма юридически последици за президента.

В Републиканската партия думите на Тръмп са довели до повишаване на поддръжката за него с пет % до 72 на 100, сочи изследването на Ройтерс/Ипсос, като съпоставя с данни от предходната седмица.

Тръмп, който ще се бори за преизбиране, е изгубил обаче поддръжка измежду демократите и самостоятелните след " бурята " в Туитър,отбелязва Ройтерс.

Сред самостоятелните близо трима от 10 запитани утвърждават Тръмп, до момента в който предходната седмица одобряващите го бяха четирима от 10. Нетното утвърждение за Тръмп - процентът на тези, които го утвърждават, минус % на тези, които не го утвърждават, е паднал с два пункта измежду демократите.

Общото утвърждение за американския президент обаче остава непроменено през последната седмица. Според анкетата 41 % от американците утвърждават работата му в Белия дом, а 55 на 100 не я утвърждават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР