Подкрепата от Гърция продължава, обяви външният министър на Северна Македония

...
Подкрепата от Гърция продължава, обяви външният министър на Северна Македония
Коментари Харесай

РС Македония се похвали с по-здрави връзки и подкрепа от Гърция

Подкрепата от Гърция продължава, разгласи външният министър на Северна Македония Буяр Османи пред осведомителна организация МИА след първото си публично посещаване в Гърция, което бе през вчерашния ден.

На срещите двете страни са изразили подготвеност и са се договорили възможно най-скоро да се организира втората междуправителствена сесия, т.е. Съветът за съдействие на високо ниво, управляван от министър председателите на двете страни.

При еднодневното си посещаване в Атина Османи бе признат от гръцкия президент Катерина Сакеларопулос, срещна се с премиера Кириакос Мицотакис и с външния министър Никос Дендиас. Македонският политик подписа общо три меморандума за съгласие: в региона на гражданската отбрана, за дипломатическо обучение и сред фирмите „ Invest North Macedonia “ и „ Enterprise Greece “.

районен съд Македония и Гърция са подчертали, че цялостното и доброжелателно използване на Договора от Преспа е от основно значение както за процеса на интеграция, по този начин и за развиването на двустранните връзки. А от македонското Министерство на външните работи декларират, че визитата на Османи е било сполучливо за задълбочаване на тясното съдействие и за одобряване на процеса на създаване на доверие сред районен съд Македония и Гърция.

Буяр Османи приказва и за договарянията с България, като съгласно него акцентът там е върху Плана за деяние и върху работата на отрасловите министерства за възстановяване на съдействието, с цел да се създаде среда, която, заради разликите, в този интервал е отчасти нарушена.

„ Мисля, че фокусирането върху този План за деяние ще сътвори предпоставки за разрешаване на съществуващите разлики във връзка с преговорната рамка “, съобщи Османи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР