Подкрепата на Синан Оган за президента Ердоган е широко отразена

...
Подкрепата на Синан Оган за президента Ердоган е широко отразена
Коментари Харесай

Решението на Оган приближава турския президент до победата в неделя

Подкрепата на Синан Оган за президента Ердоган е необятно отразена в международната преса, оповестява " Хюриет ". Докато немската преса написа, че Ердоган е получил попътен вятър, " Политико " разяснява, че " решението на Оган доближава турския президент до успеха на изборите в неделя ".

Изборите, които ще дефинират кой ще бъде 13-ият президент на Турция, станаха очевидци на задъхана конкуренция. На 28 май Турция още веднъж ще отиде до урните, а международната преса следи от близко събитията и ги споделя със своите читатели и фенове.

Синан Оган, претендентът за президент на Алианса АТА, разгласи, че ще поддържа претендента за президент на Народния алианс Реджеп Тайип Ердоган на втория тур, който ще се организира на 28 май.

Базираната в Катар " Ал Джазира " цитира Оган, че акцията му е трансформирала националистите в основен състезател в турската политика и добави: " Бившият учен беше претендентът на десния Алианс АТА, воден от партията " Зафер ", известна с антиимигрантската си позиция в Турция, страната, приемаща най-вече бежанци ".

" Ал Монитор " разяснява решението на Оган: " Подкрепата на Синан Оган, който получи повече от 5% от гласовете на първия тур на гласуването, усилва възможностите на президента да завоюва изборите в неделя ".

" Политико " акцентира, че Синан Оган се е издигнал до основна позиция с % на получените гласове и твърди: " Решението на Синан Оган доближава турския президент до победа на изборите в неделя ".

Британският " Гардиън " съобщи, че " Оган е показал парламентарното болшинство на Ердоган като причина за решението си ".В същата публикация се акцентира, че Кълъчдароглу е подхванал нови стъпки за привличане на националистическите гласоподаватели на своя страна.

" В явен опит да притегли националистически настроени гласоподаватели, предходната седмица Кълъчдароглу втвърди позицията си, като даде обещание да връща бежанците назад и отхвърли всевъзможни мирни договаряния с ПКК, в случай че бъде определен ", написа изданието.

Индийската медия " Индия Тудей " съобщи, че поддръжката на Оган за Ердоган " усилва компликациите на неговата съпротива на втория тур на гласуването ".

Германският " Тагесшау " написа, че Ердоган е получил попътен вятър дни преди изборите с поддръжката на Оган.

Агенция Блумбърг, която излезе пред читателите си със заглавие " Ердоган в Турция печели поддръжката на своя противник, отстранен на втория тур ", написа: " Подкрепата на Оган може да помогне на Ердоган да удължи 20-годишното си ръководство ".

Според Франс 24 " Оган е спечелил гласовете на тези, които не утвърждават политиката на Ердоган, само че не желаят да поддържат Кълъчдароглу, водач на лявоцентристката, световна съществена опозиционна партия в Турция ".

" Управляващата партия на Ердоган и нейните съдружници резервираха болшинството си в 600-местния парламент. Според анализатори това усилва възможностите на Ердоган за преизбиране, защото гласоподавателите евентуално ще гласоподават за него, с цел да избегнат фрагментирано държавно управление ".

ZDF заяви, че " от турците, живеещи в Германия, болшинството е в интерес на настоящия президент Ердоган ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР