Подкрепата на президента Доналд Тръмп за антиправителствените протестиращи в Иран

...
Подкрепата на президента Доналд Тръмп за антиправителствените протестиращи в Иран
Коментари Харесай

Подкрепата на Тръмп за протестиращите в Иран помага на антиамериканските сили

Подкрепата на президента Доналд Тръмп за антиправителствените протестиращи в Иран е следващото разкъсване с политиката на предшествениците му, които се притесняваха, че сходна открита поддръжка може да има противоположен резултат и несъзнателно да помогне на хардлайнерите в ислямската република.

През последните дни Тръмп неведнъж поместваше в Туитър изявления в поддръжка на протестиращите, които излязоха по улиците, ядосани от наподобява неволното събаряне на украински пътнически аероплан и първичния опит на тяхното държавно управление да скрие ролята си в тази покруса.

Но това окуражаване от негова страна на стачкуващите крие и риска да удостовери обвиняванията на хардлайнерите в Иран, че тези безредици са били инспирирани от американците.

" Когато иранският народ е засегнат от откритото лъгане от страна на държавното управление му за свалянето на самолета, той (Тръмп) трябваше да направи единственото вярно в този случай - просто да изкаже съболезнования на околните на починалите ", сподели Джон Олтърман, шеф на Програмата за Близкия изток във вашингтонския мозъчен концерн Център за стратегически и интернационалните проучвания.

" Като прави по този начин, че нещата да се завъртят към неговата персона, той делегитимира митингите и разрешава на държавното управление да ги показва като американски скрит план ", съобщи анализаторът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР