Подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на

...
Подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на
Коментари Харесай

Политолог: Слави Трифонов печели от протеста най-много, въпреки че не участва в него

„ Подкрепата на ЕНП по отношение на ГЕРБ е инвестиция в партията на Бойко Борисов. Изказването на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер в поддръжка на ГЕРБ има доста по-голяма тежест от отправените рецензии. Не единствено това държавно управление е отговорно за проблемите в нашия вътрешен живот “. Това сподели политологът проф. Петър-Емил Митев.
Той акцентира, че в случай че Европейският парламент e можел да сменя държавни управления, то от дълго време е щял да смени държавните управления на Полша или на Унгария:
„ Ако някой се отклонява от европейската линия, това не е България… Резолюцията не може да провокира директни политически изводи “.
В предаването „ 12+3 “ проф. Митев добави:
„ Няма единение на публичното мнение във връзка с митингите, въпреки че доминира позитивното. Сегашната политическа рецесия се отразява освен върху рейтинга на премиера, само че и върху този на президента. Имаме рискова делегитимация на институциите. Това вещае рисков път на хаотизация с неразбираем излаз “.
 Слави Трифонов: Уважаеми български и европейски политици, не можете да измененията истината Слави Трифонов: Уважаеми български и европейски политици, не можете да измененията истината
Гарван гарвану око не вади. За Европейската национална партия и за нейния шеф в Европейския парламент Манфред Вебер очевидно чекмеджетата...
По думите на политолога евентуално ръководещите ще останат на власт до март.
„ Протестите започнаха като взлом, през август се спихнаха и се появиха политологически прогнози, че през септември ще се възвърне в същия мащаб от началото, което не стана. Водачите на митинга направиха редица, с цел да укрепят митинга – стопираха блокадите, направиха пулсация посредством така наречен „ велики национални събрания “, потърсиха нови форми. Има нещо надълбоко смущаващо – на централен площад в София две млади дами вършат вуду магия за гибелта на министър-председателя. Това не прилича на цивилизована страна. Започна и явна партизация на митинга “.
Според проф. Митев парадоксално е, че най-вече от митинга печели този, който не взе участие в него - Слави Трифонов.
„ Вероятно на тези избори ще се получи един пъстър парламент с изключителна компликация да се намерят мостове, които да обезпечат политическа непоклатимост на страната. В този смисъл на хоризонта не се вижда положителната вест “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР