Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да

...
Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да
Коментари Харесай

Денков: Надявам се, че с президента ще намерим начин да работим заедно

Подкрепата на Движение за права и свободи е безусловно нужна, с цел да може да се осъществят конституционните промени, а те са значими. Разговорът с Движение за права и свободи беше неминуем. Те влязоха градивно в него към този момент. Движение за права и свободи имат своето място там. Това сподели нощес министър председателят Николай Денков в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Той изрази вяра, че президентството ще върне назад в конституционните си отговорности и ще бъде обединител на нацията. Премиерът добави, че се надява, че с президента ще намерят метод да работят дружно. „ За момента не се получава, само че не се получава не по моя виновност. Самият метод, по който беше връчен мандата, поръката да не бъде изпълнен по-късно, нападките, които бяха изпратени към постоянното държавно управление с причини, които просто не са правилни, демонстрират, че от другата страна има едно отвращение да не се работи ", разяснява Николай Денков.

Българските служби би трябвало да бъдат подсилени в две направления - битката с корупцията и с задграничните въздействия. „ Там също има недостатъци във връзка с хибридните офанзиви и някои други съставни елементи. Ще има промени в службите ", съобщи министър председателят.

Той дефинира бюджета като „ бюджет на рестартирането на страната ". „ С този постоянен бюджет всичко беше подредено. Имаме повишени обществени заплащания, имаме повишени политики с финансова поддръжка. Имаме средства за финансови разноски ", уточни министър председателят и добави.

Бюджетът е уравновесен, а 3-те % недостиг съгласно него са обезпечени.

Той разяснява и терзанията на българското общество от възможна далавера и злоупотреби при приемането на еврото. Ползите от въвеждането му са доста, акцентира Денков.

„ Хърватия от 1 януари вкара еврото. Преди към месец излезе едно изследване, което сподели, че 2/3 от хърватите са удовлетворени от това, че е въведено еврото и поддържат тази мярка. Тези, които са минали през процеса знаят, че той е потребен - спестявате средства при превалутиране, по-ниски са лихвите, по-лесно е да се прави бизнес, когато се работи с интернационалните сътрудници. Именно за това е значим опитът на Хърватия. Има няколко относително елементарни правила. Шест месеца преди този момент да се разгласят цените и в двете валути, да има приложение, което да превалутира ", изясни Денков.

Еврото изисква фискална непоклатимост, добави той.

Планът за възобновяване е ориентиран към икономическият преход. „ Но всички дружно, в случай че се осъществят би придвижило българската стопанска система, бизнес и живота на хората напред. Около 500 ограничения имаме в програмата на държавното управление за 18 месеца ", съобщи Денков.

Работеща правосъдна система съгласно него значи когато има закононарушение, да има оптимално бърза реакция и наказване. „ Това, което виждаме през днешния ден, е резултат от тези доста години, когато или нямаше наказване, или то идва след 5-10 години, когато всичко се е размило и в доста случаи е условна присъда, което не е задоволително за тежко всъщност закононарушение. Системата би трябвало да стартира още веднъж да работи, тогава и хората ще стартират да се преценяват с наказванията ", разяснява Николай Денков.

Той разяснява и казусът в Стара Загора с обезобразеното 18-годишно момиче.

„ Това е непоносимо закононарушение. За страдание това не е първото и се тормозя, че няма да е последното. От една страна са политиците и всеки от нас би трябвало да знае, че насилието, речта на омразата би трябвало да изчезнат от полемиката сред нас. Този садизъм би трябвало незабавно да бъде глобен. Законите би трябвало да бъдат прецизирани ", сподели Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР