Подкрепата на Държавния департамент за инициативата „Отворени Балкани“ е потвърждение

...
Подкрепата на Държавния департамент за инициативата „Отворени Балкани“ е потвърждение
Коментари Харесай

Марко Джурич: „Отворени Балкани“ ще доведе до по-голяма еманципация и самодостатъчност

Подкрепата на Държавния департамент за самодейността „ Отворени Балкани “ е удостоверение на упованията и вярата на сръбския президент Александър Вучич в тази концепция, която има голяма стойност за сръбските стопански и политически ползи. Това сподели сръбският дипломат във Вашингтон Марко Джурич, представен от белградския вестник „ Новости “.

„ От открития песимизъм на необятната общност до поддръжката на подобен значим фактор, пътят не беше елементарен, както и пътят към построяването на по-добър район не е и няма да бъде елементарен, само че с помощта на нашите старания, ние го постигнахме. Икономически и инфраструктурно свързани Балкани в бъдеще ще докара до надалеч по-голяма равноправност и самодостатъчност, по-добър дом за всички нации, които живеят в него. Като дипломат на Сърбия мога да потвърдя, че в самата Америка тази самодейност дава извънреден принос в построяването на нов, по-добър имидж на Сърбия и района, както измежду членовете на политическия хайлайф, по този начин и измежду бизнес средите “, добавя още Марко Джурич.

Говорителят на Държавния департамент съобщи също, че Съединените щати предизвикват районните водачи да търсят благоприятни условия за понижаване на комерсиалните бариери, повишение на икономическата конкурентоспособност и създаване на районно интегрирани и устойчиви стопански системи, които обезпечават това, от което се нуждаят жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР