Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие

...
Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие
Коментари Харесай

Нинова: Основните акценти от платформата на БСП ще бъдат и на Манолова като кмет

Подкрепата на Българска социалистическа партия за Мая Манолова беше с едно изискване - да одобри значимите неща от нашата платформа и стратегия за ръководство на София. Това през днешния ден се е случи. Срещна се с претендентите ни за общински съветници от листата, с управлението на градската организация, одобри се един документ, тъй че главните акценти от нашата платформа ще бъдат и нейни в работата й като кмет, в случай че бъде определена. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на " Още от деня ".

Ако други партии са сложили пред нея същото изискване, Манолова сама би трябвало да реши от коя платформа какво може да вземе и до каква степен тези хрумвания могат да бъдат съвместими в една обща нейна стратегия, безапелационна е Корнелия Нинова.

" Ние предложихме концепциите си, казахме на какво държим, тъй че оттук насетне - сполучлива акция ", сподели още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че възможната победа на Манолова в изборите за кмет на София ще бъде победа за всички - и нейна, и на партията, и на тези, които са дали своят вот за нея. Загубата също. " Всички, които сме застанали зад нея и самата тя - в случай че загубим - отговорността ще е обща ", сподели Нинова.

Какъв е залогът за Българска социалистическа партия в тази борба?
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия: София е основна и като столица, и като най-висшата еманация на този модел на ръководство на ГЕРБ, тъй че, в случай че тук победим, това значи сериозна смяна в съотношението на партийните позиции в страната, в съотношението на отношението на хората към ГЕРБ или към Българска социалистическа партия. Така, че е основна и е знак.
На нападките, че Българска социалистическа партия залагат на човек отвън партията, тъй като нямат подобаваща кандидатура, Нинова посочи, че 80% от издигнатите претенденти за кметове са партийни фрагменти, което е към 200 души. 20% са надпартийни.
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия: Т.е. не е правилно, че Българска социалистическа партия няма фрагменти. От тези 200, половината са опитните сътрудници, остарели кметове, общински съветници, само че половината - за първи път подобен сериозен пробив имаме - са младежи до 45 години - младо потомство политици, което последните години се опитваме да подготвим за политиката след нас. Има съществено обновяване в нашите кандидатури. Другото - на доста места се получава един необятен фронт от поддръжка към Българска социалистическа партия и то от надпартийните кандидатури. В това виждаме и смисъл да се издигат и партийни и надпартийни хора. Българска социалистическа партия има хубава, мощна платформа, с доста авторитетни и честни персони.
Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия не е в коалиция с десни празненство в София, просто поддържат общ претендент с предприемчив комитет.
" Нашият компромис за София беше този - платформата - утвърждава ли се, приема ли се, извършва ли се. Щом се извършва - ние сме " да ". Имаме локални обединения в някои общини и си имаме публично решение, че са възможни обединения и сме дали позволение на нашите структури да дефинират какви - без ГЕРБ ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова съобщи още, че Българска социалистическа партия упорстват доста бързо да се одобри премахването на съкратеното произвеждане във връзка на случая в Сотиря.
" Тук ГЕРБ ще видят тежка борба. Те оферират да има кратко произвеждане, само че вместо с една трета, да се понижава с една пета и по решение на съда. Това не е никаква смяна ", сподели Корнелия Нинова.
Нинова посочи още нещо във връзка с прокуратурата:
Предстои избор на двамата европейски прокурори за България, това даже е по-важно от избора на Гешев, а няма правила по какъв начин да ги изберем. Страхувам се да не се изпратят отново послушковци някакви. Затова другата седмица внасяме промени в закона - ясни критерии, правила, условия и избор на двамата европейски прокурори за България.
Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР