Подкрепара за Вежди Рашидов и общата теза по въпроса за

...
Подкрепара за Вежди Рашидов и общата теза по въпроса за
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Ситуацията по избора на председател на парламента беше патова

Подкрепара за Вежди Рашидов и общата теза по въпроса за хартиената бюлетина не може да са мотив за коалиция.

Това сподели пред NOVA депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

" Всички се насочват върху партиите, които избраха ръководителя на Народно събрание. Но никой не си задава въпроса, или си го задава, само че не стига до отговора, за какво се стигна до тази обстановка? Три дни българският парламент не можа да излъчи ръководител. Партиите, които бяха подредени, в резултат на изборите – имаха болшинство. В последна сметка трябваше да се подходи по някакъв принцип. А той е написан от българските велики народни представители единствено за първия ден – най-възрастният от нас да води първото съвещание. Но три дни виждахме по какъв начин се коват пирони в ковчега на парламентаризма. И трябваше да сложим завършек на това. Трябваше да покажем, че парламентарната народна власт ни е по-важна и от партийната, и от идеологическата. Затова намерихме обединяване към обща кандидатура. И това не е никакво отношение по отношение на някогашни сътрудници или някогашната съпротива. Това е действителната обстановка. Ситуацията по избора на ръководител на Народно събрание беше патова ".

Така той разяснява на появилите се спекулации, че Политическа партия към този момент са техен някогашен сътрудник след гласуването за ръководител на Народно събрание.

" Това са безспорни нелепости. Това, че гласувахме с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български Възход " за избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание не може да прерасне в коалиция. Този формат на поддръжка го имахме и в предходния парламент, само че не гласувахме нито за промяната на Никола Минчев, нито за вота на съмнение. Това въобще не може да бъде тематика за коалиция”, акцентира Свиленски във връзка с това дали тематиката с хартиената бюлетина може да стане причина за коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи и БВ.

" Ние ще преговаряме върху програмата. Ще подходим по същия метода, както предходния път, в случай че ни предложат мандат ", съобщи той за метода на Българска социалистическа партия, в случай че получи третата опция за сформиране на кабинет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР