Подкрепа за Ямбол на най-високо европейско ниво получи кандидатът за

...
Подкрепа за Ямбол на най-високо европейско ниво получи кандидатът за
Коментари Харесай

Катя Георгиева с европейска подкрепа за Ямбол

Подкрепа за Ямбол на най-високо европейско равнище получи претендентът за кмет на „ Българска социалистическа партия за България “ Катя Георгиева. Тя беше поканена в Европейския парламент по време на провеждащото се 17-ото издание на Седмицата на районите и градовете в Брюксел.

Катя Георгиева съумя да се срещне с ръководителя на Комитета на районите Карл-Хайнц Ламберц, да му опише за Ямбол и получи увещание, че може да разчита на неговото подпомагане и поддръжка.

Кандидатът за кмет на Ямбол участва на избирането на управление на групата на социалистите в Комитета на районите и съумя да уговори съдействие за Ямбол с Енрико Роси – ръководителят на административен район Тоскана в Италия и Хуан Еспадас - кмет на испанския град Севиля.

Ямбол към този момент има нов другар и в лицето на заместник-председателя на Европейския парламент унгарката с български генезис Клара Добрев. Тя посрещна Катя Георгиева в кабинета си и беседва с нея на прелестен български език.

„ Моята фантазия за Ямбол  е да задържим и да върнем младежите в него “, показа пред зам.-председателя на Европейския парламент Катя Георгиева и добави, че огромната й цел е Ямбол да има бъдеще на разрастващ се регионален град и районен център.

Клара Добрев съобщи, че в Европейския парламент социалистите се борят за европейски най-малък приход. „ Една от аргументите да съм ангажирана към тази стратегия е тъкмо тъй като в Унгария 600-700 хиляди души емигрираха в Западна Европа поради ниски приходи. Ако успеем по някакъв метод да вдигнем нашите приходи в България, в Румъния, в Унгария, в Словакия, най-малко на равнище хората да могат обикновено да живеят в личните си страни, съгласно мен доста от нашите младежи, които са емигрирали, могат да се върнат “, сподели зам.-председателят на Европейския парламент и посочи, че това е една от най-силните стратегии на европейските социалисти, която има смисъл тъкмо поради градове като Ямбол.

Катя Георгиева организира среща и с ръководителя на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия.  Испанската социалистка я увери, че може да разчита на нейната поддръжка и ще й оказва помощ за Ямбол с каквото може.

В Европейския парламент би трябвало да има по-тясно взаимоотношение с представители на районните и локалните общности, тъй като те са по-близо до европейските жители и познават техните проблеми, разяснява визитата си в Брюксел Катя Георгиева.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР