Подкрепа за обсъждането на следващата Многогодишна финансова рамка /МФР/ е

...
Подкрепа за обсъждането на следващата Многогодишна финансова рамка /МФР/ е
Коментари Харесай

Eвропейският бизнес: Очакваме от България подкрепа за финансовата рамка

Подкрепа за разискването на идната Многогодишна финансова рамка /МФР/ е едно от упованията на европейския бизнес от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция. В писмо до премиера Бойко Борисов, публикувано от Българската стопанска камара, управлението на BusinessEurope припомня, че предлагането за идната МФР ще бъде оповестено най-рано през май 2018 година и се акцентира, че би било потребно българското председателство да поддържа напъните на Комисията за прогрес в полемиките по съответни въпроси, защото времевата рамка за приемане на предлагането за МФР ще бъде доста къса - в случай че задачата е реализиране на съглашение преди европейските избори в средата на 2019 година

" Ако не реализираме единодушие по предлагането до този миг, това ще има съществени последствия: най-вероятно ще значи договорка в последната минута, последвана от съществени закъснения в стартирането на стратегиите през 2021 година и изгубена година за вложения от бюджета на Европейски Съюз, както се случи през 2014 година ", написа в писмото с целите и упованията на европейския бизнес от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Европейският бизнес декларира нуждата от гарантиране на това, че Европа ще остане едно от най-хубавите места в света за живот и работа, като прави нужните стопански и обществени промени. За да защитим нашия обществен модел, ние би трябвало да го модернизираме, а с цел да можем да финансираме мрежи за обществена сигурност, ние би трябвало да сме конкурентоспособни, се обръща управлението на BusinessEurope към премиера. Според европейския бизнес е належащо унищожаване на неустойчивостта в трудовото законодателство, понижаване на несъразмерните разноски за труд, които не са свързани със заплатите, да се обърне внимание на несъответствията в уменията, да се насърчи подвижността и законната миграция и да се отстранен " клопките " на безработицата.

Друг акцент в писмото на европейския бизнес в подтекста на българското председателство е обвързван с реализиране на прогрес при разискването на Икономическия и паричния съюз, индустриалната тактика на Европейски Съюз, развиване на единния пазар, незабавно довеждане докрай на цифровия обединен пазар.

Европейският бизнес акцентира също, че от основно значение е Европейски Съюз да предизвиква амбициозна комерсиална политика. " Европейски Съюз не би трябвало да се въздържа от световна конкуренция, само че би трябвало да укрепи способността на всички компании да се оправят с тази световна конкуренция, да пази и да дава приоритет на ползите на европейските жители и предприятия ", написа в писмото до премиера. Според европейския бизнес това включва и договарянето на всеобхватни модерни търговски съглашения, водещи до засилено интернационално съдействие и международна комерсиална система, основана на демократични правила. Тези съществени правила би трябвало да бъдат непокътнати във всички законодателни ограничения и решения, взети на равнище Европейски Съюз и на национално ниво, се показва в писмото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР