Подкрепа за достъп на повече селища до евроинициативата за безплатен

...
Подкрепа за достъп на повече селища до евроинициативата за безплатен
Коментари Харесай

Над 5000 български селища ще могат да кандидатстват за еврофинансиране за безжичен интернет


Подкрепа за достъп на повече селища до евроинициативата за безвъзмезден достъп до безжичен интернет WiFi4EU разгласи Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС ). Според ведомството опцията за присъединяване не би трябвало да зависи от тяхната величина. По този метод, над 5000 български градове и села, където няма безвъзмезден достъп до обществена интернет мрежа, ще могат да аплайват за финансиране пред Европейската комисия, оповестиха от МТИТС.

Инициативата Wifi4EU ще обезпечи до 2020 година безвъзмезден достъп до международната мрежа на жителите и туристите на 8 хиляди локални общности в Европейския съюз. Първият конкурс се чака да бъде разгласен през 2018 година Общинските управления би трябвало да предложат място, където ще се дава безжичен интернет – административна постройка, общинска болница, библиотека, площад или парк. Инициативата бе разисквана на поредност от срещи сред министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и комисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. По време на тези диалози бе очебийно, че е извънредно значимо да има баланс в географското систематизиране на европейското финансиране.

МТИТС взе участие интензивно през последната година в подготовката на самодейност за безвъзмезден достъп до интернет и спомага за реализиране на удобно за страната ни разпределение на средствата. През 2017 година в поредност осведомителни дни, специалисти от министерството разясняваха на общините и заинтригуваните оператори изискванията на процедурата за кандидатстване, които са известни все още.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР