"Подкрепа" и КНСБ предлагат нарастване на максималния осигурителен доход, съответно

...
"Подкрепа" и КНСБ предлагат нарастване на максималния осигурителен доход, съответно
Коментари Харесай

Синдикати искат по-високи максимални осигуровки

"Подкрепа " и КНСБ оферират повишаване на оптималния застрахователен приход, надлежно на 5 000 лв., и най-малко на 3 200 лв., вместо сегашните 3 000.

От "Подкрепа " припомнят, че заложеният принцип още при въвеждането на тавана на осигуровките е той да бъде в размер 10 пъти минималната работна заплата, което прави 6500 лв. за 2021 година

Вече е под 50 на 100 този размер, сочат сметките. От синдиката настояват, че това лишава бюджета на ДОО от 2 до 3 милиарда лв. доходи.

И двата синдиката показват противоречие с плануваното нарастване на минималното на ден обезщетение за безработица на 12 лева, като считат, че то би трябвало да е най-малко 17 лева или 60 на 100 от минималната заплата.

Замразяването за поредна година на паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст на 380 лева също не се приема от синдикалистите.

От КНСБ желаят следващата година то да бъде най-малко 440 лева

Във връзка с анонса на държавното управление за даване на ваучери за храна на стойност 120 лева на хората с пенсии от минималната до равнището на линията на беднотия, КНСБ упорства даването на тази сума да бъде не под формата на ваучери, а в пари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР