Подкомисията по митническо и тарифно регулиране на руското Министерство на

...
Подкомисията по митническо и тарифно регулиране на руското Министерство на
Коментари Харесай

Русия въвежда забрана за износ на слънчоглед и рапица

Подкомисията по митническо и тарифно контролиране на съветското Министерство на земеделието е подкрепила предложение за квота за експорт на олио и шрот, както и възбрана за експорт на слънчогледово семе и рапица от 1 април 2022 година

Както се показва в Telegram канала на министерството, това се прави за отбрана на вътрешния пазар и облекчаване на потребностите на преработвателните предприятия.

" Подкомисията по митническо и тарифно контролиране поддържа ограничението на износа на маслодайни семена и артикули от тях. За отбрана на вътрешния пазар и облекчаване на потребностите на преработвателните предприятия Министерството на земеделието предложи следните ограничения. Въвеждане на нетарифни квоти за експорт на слънчогледово олио (в размер на 1,5 млн. тона) и шрот (700 хиляди тона) от 15 април до 31 август 2022 година Предвижда се тяхното систематизиране сред производителите по исторически принцип. Налага се краткотрайна възбрана за експорт на слънчоглед и рапица от 1 април до 31 август на настоящата година ", се споделя в известието, написа Лупа.бг.

Както означават в министерството, сега на фона на внезапното нарастване на международните цени на слънчогледовото масло и маслодайните семена има нараснало търсене на съветски артикули. Освен това е подкрепено предложение за ограничение на броя на контролно-пропускателните пунктове, през които е вероятен експорт на такива артикули.

За соевия шрот се предлага да се резервира единствено морският контролно-пропускателен пункт в Калининградска област, а за соевите зърна - контролно-пропускателните пунктове в Далекоизточния федерален окръг. " Този набор от ограничения ще отстрани опцията за недостиг, както и внезапно нарастване на цената на суровините и обществено значимите артикули в Русия ", споделят от министерството, представени от ТАСС.

Руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев на среща на съветския президент Владимир Путин с членове на държавното управление на 23 март съобщи, че с цел да поддържане на постоянна обстановка съветското земеделско министерство е създало спомагателен набор от ограничения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР