Подкастите набират скорост от години и с разнообразната си тематика

...
Подкастите набират скорост от години и с разнообразната си тематика
Коментари Харесай

Подкастът – новата любов на бизнеса

Подкастите набират скорост от години и с разнообразната си тема притеглят вниманието на все по-голяма публика. Това напълно естествено води и до навлизането им в бизнеса като нов инструмент, с който да се задържи ползата на потребителите към избрана марка, както и тя да бъде в крайник с новите трендове. Също по този начин, за стартирането на подкаст не е нужна огромна инвестиция – прекрасен микрофон и водещ са изцяло задоволителни.

За Inc.com създателката на подкаста The Brainy Business, Мелина Палмър, разкрива някои значими елементи, които всеки би трябвало да има на разум, когато даде начало на своето аудио предаване.

Стартирането му е лесната част

Преди да пускам подкаста си, прекарах безчет часове в изследване на всички неща, които ми изглеждаха значими: по какъв начин да го кача, какъв е процесът, какви платформи да употребявам, кой е най-хубавият избор на микрофон и така нататък

Дефинирайте ясна цел

Според изследване, 144 млн. американци (51%) са слушали подкаст и 90 млн. от тях слушат на месечна база. Това може да ви накара да мислите, че тези публики са безкрайни и не пропущат шанса да изтеглят и слушат мъдрите ви думи. Донякъде това е правилно, само че се желаят старания, с цел да спечелите почитатели.

Изтеглянията са значими, само че те не са всичко. Ако знаете какви са желанията ви за подкаста – какво желаете той да направи за вас и за бизнеса ви, преди да го започннете, си поставете цел.

Подгответе се за очакване

75% от всички подкастове замират и не съумяват да създадат повече от 7 епизода. Това може да се дължи на неналичието на добра цел или упованието, че слушателите ще се усилят изведнъж, или пък поради неналичието на схващане, че затвърждаването на един подкаст изисква време.

Повечето хора прекарват 5-10 часа седмично в оформяне на подкаста си, а за хората, които са редактори на предаванията си, може да отнеме и повече. Комбинирайте това с времето, което е нужно да бъде основано в допълнение наличие за всички обществени канали, и подкастът бързо може да се окаже занятие на цялостен работен ден.

Рекламирането в подкасти още е в начален етап

Много рекламодатели споделят, че желаят да се включват в подкасти с минимум 10 000 изтегляния на епизод. Средният брой изтегляния на епизод за 30 дни е единствено 141, а 10% от подкастите доближават приблизително 3 400 за същия интервал.

И въпреки всичко, има компании, подготвени да се популяризират или да спонсорират аудио излъчвания и можете да намерите тази, която съвършено добавя вашия, само че на това не би трябвало да се разчита като последна цел. То би означавало доста работа за едно малко спонсорство.

По материал на Inc.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР