Подхранвани от пускането на електромобила на Tesla за масовия пазар

...
Подхранвани от пускането на електромобила на Tesla за масовия пазар
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили в САЩ скочиха с 81%

Подхранвани от стартирането на електрическия автомобил на Tesla за всеобщия пазар Model 3, продажбите на електрически коли в Съединени американски щати са скочили с 81 на 100 през 2018 година спрямо предходната година. Според онлайн платформата InsideEVs, продажбите на транспортни средства единствено с електрическо задвижване в Съединени американски щати са достигнали 361 307, до момента в който през 2017 година те са били 199 826.

Серозният скок на продажбите на електрически автомобили обаче е към момента зараждащ се пазар и тези модели към момента са надалеч от всеобщо навлизане в американските семейства, предизвестява уеб сайтът Statista.com. На праткика на всяка електрическа кола, продадена през 2018 година в Съединени американски щати, по улиците и пътищата на Съединени американски щати са излезли 50 коли с стандартен мотор. Това значи, че електрическите автомобили са единствено 2,1% от всички продадени 17,2 милиона леки коли в Съединени американски щати за миналите 12 месеца.

 Infographic: Electric Mobility Has a Long Way to Go | Statista You will find more infographics at Statista

Роланд Ирле от уеб страницата EV-volumes.com пресмята, че в Съединени американски щати са доставени 360 800 електрическия автомобил перз 2018 година, като главният дял от тези продажби се падат на „ чистите “ елекетромобили (само с акумулатори) – към 66%, а 34 на 100 е делът на Plug-in хибридите (PHEV). През 2017 година съотношението е било 53% за моделите единствено с електрическо задвижване и 47% за моделите PHEV. Делът на леките електрически автомобили е достигнал 3% през ноември и декември, а целият пазар на новопродадени коли е 17,3 милиона, или с 0,5% повече от 2017 година Почти 146 000 броя Tesla Model-3 са стигнали до от дълго време чакащите колата консуматори в Съединени американски щати и Канада, като 119 000 са доставени през втората половина на 2018 година

Новият модел на Tesla потвърди, че може да промени разпоредбите на играта, а освен да раздвижи единствено бранша на чистите електрически автомобили. Model-3 се трансформира в изцяло конкурентна опция на добре откритите коли с ДВГ и към този момент е в топ 5 на най-добре продаваните в Съединени американски щати коли. В сегмента „ междинен разкош “ със сравнима цена Model-3 “присвои “ над 40% от продажбите през третото и четвъртото тримесечие на годината.

Продажби на електрически автомобили в Съединени американски щати по месеци

 Източник: EV-Volumes.com

Източник: EV-Volumes.com

81% растеж на електрическите автомобили за 2018 година

„ Съединени американски щати реализира огромен скок по отнощение на проникването на електрическите автомобили пре 2018 година Ръстът от 81% е съпоставим с интервала 2011-2013, когато се появиха Chevy Volt, Prius Plug-in, Nissan Leaf и Tesla Model S, които сътвориха първата вълна от нови купувачи. Последва 4-годишен интервал на по-скромно повишаване, даже на краткотрайни спадове, разясняват от EV-volumes.com. През 2018 година стартира втората вълна и тя бе 4 пъти по-висока от предходната. И тя е доста впечатляваща, тъй като се дължи единствено на един нов модел - Model-3.

Продажбите на електрически автомобили към момента са съсредоточени в няколко щата. Според ZEV tracker на Auto Alliance, 50% от продажбите на елекетромобили са в Калифорния за интервала август 2017 – август 2018 година 12% са продажбите в другите щати, следени от ZEV, и 38% са отвън тези щати.

Най-продавани модели електрически автомобили в Съединени американски щати

 http://www.ev-volumes.com/news/58238/

Символът на смяната

След като стартира всеобщо произвеждане Tesla се трансформира в най-големия генератор на напредък на електрически автомобили в Съединени американски щати. Без Model-3 пазарът щеше да се развива с досегашния ленив ритъм, настояват от EV-volumes.com. Неговата поява трансформира разпоредбите на играта, вдигайки летвата и пред останалите „ приставки “, и пред колите с ДВГ. Месечните размери на продажби на Tesla Model-3 през второто полугодие са покрай най-продаваните коли на американския авто пазар като Toyota Camry, Honda Civic, Honda Accord и Toyota Corolla, всичките те с стандартни мотори.

За разлика от Tesla развиването при Ford, GM и FCA през 2018 година напълно не е впечатляващо. Nissan не се е възстановила от Leaf „ Rapidgate “, а с първото потомство генерира доста по-големи продажби.

Като се има поради, че президентът Тръмп неотдавна „ отпразнува “ днешните ниски цени на петрола като „ ново понижение на налозите “ и съобщи, че е споделил на хората в ОПЕК да „ оставят лошотия поток от нефт и бензин “, вероятностите за електрическа подвижност не са толкоз позитивни, каквото допуска равнището на напредък от предходната година. Остава да забележим дали инерцията може да се резервира и без тласъкът, обезпечен от новия модел на Tesla, прибавят от Statista.com.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР