Подходящ за всички от 7 до 107 години - съчетава

...
Подходящ за всички от 7 до 107 години - съчетава
Коментари Харесай

MLS Easy TS 4G: базов телефон с бутони и гласов асистент

Подходящ за всички от 7 до 107 години - съчетава най-хубавото и функционалното от света на смарт телефоните с удобството на елементарния телефон

За някого MLS Easy TS 4G може да наподобява като „ нещо от предишното ”, само че в действителност е изцяло актуален телефон с Android и гласов помощник на български! (снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

В конкуренцията сред смарт телефоните на пазара сякаш изцяло забравени останаха елементарните, семпли телефони с бутони – въпреки че те са желани от значително хора, като се стартира от търсещите „ цифров детокс ” до възрастните, които упорстват на хубавите физически „ копчета ”, и всички, които усещат себе си „ надалеч ” от смартфон-модата.

Моделът MLS Easy TS 4G съчетава най-хубавото и функционалното от света на смарт телефоните – в това число функционалността за гласов помощник – с удобството на базовия телефон с бутони.

Компактност и лекост

За някого MLS Easy TS 4G може да наподобява като „ нещо от предишното ” със своята физическа клавиатура и релативно дребния екран над нея. Но в тази ситуация не става дума нито за носталгично демодиран модел, нито за възобновление на някоя легенда от зората на мобифоните.



Телефонът е елементарен за боравене, комфортен за по-възрастните със своите огромни бутони и в това време функционален, с помощта на сензорния екран и вградените потребни приложения.

Изключително лек е – тежи единствено 118 грама – и се побира елементарно на всички места – в раницата, в дамската чантичка, даже в джоба на ризата. В същото време борави с две SIM карти, тъй че може да обслужва два телефонни номера.

Екран

2,8-инчовият диагонал на екрана при резолюция от 320 на 240 пиксела е нещо много непретенциозно за днешните концепции, само че наподобява напълно съответно, когато вземем поради размера на устройството и неговото предопределение.

Е, екранът не разрешава огромен ъгъл на видимост, само че погледнат фронтално, неговата контрастна цветова скица на менюто прави ръководството доста елементарно. Повърхността е сензорна, тъй че изборът на меню може да става както посредством бутоните, по този начин и посредством непосредствено допиране на екрана.

Софтуер

Макар на пръв взор да наподобява демодиран, MLS Easy TS 4G в действителност се основава на съвременен четириядрен процесор с един гигабайт работна памет, работещ под Android 6.0.

Тъй като екранът е прекомерно дребен за класическия интерфейс на операционната система, MLS е „ затрупан ” със собствен личен запалител, усъвършенстван за дребен екран. Той предлага единствено няколко най-базови функционалности, предстоящи от мобилния телефон.

Няма Play Store, няма и варианти за инсталиране на приложения. И това не е необичайно, като се има поради за кого е предопределен. Всъщност в този си тип той е съвършен за тези, които желаят телефонът да е просто „ ало ”, за възрастни хора, за деца.

Има и приложение със лист на най-близките аптеки (въпреки че няма GPS, телефонът може да получи позиция от Wi-Fi или мобилни предаватели).

Навигацията из менюто е лесна, а всички варианти са там, където се чака да бъдат. Едрият шрифт и едрите икони го вършат елементарен за прилагане.

MAIC

Въпреки, че е напълно базов, този телефон се отличава с едно от най-големите улеснения на смарт телефон света: опцията за гласово ръководство. Базиран на изкуствен интелект, MAIC – Център за изкуствен интелект на MLS – е софтуерна система, която улеснява потреблението на телефона посредством гласови команди.

С активиране на MAIC и гласова команда е допустимо да се извършват всички съществени задания, като позвъняване, диктуване на SMS известия, намиране на най-близката аптека или бензиностанция, превод на думи или фрази, търсене в интернет. При все това асистентът „ приказва ” и „ слуша ” български език!

Като цяло разпознаването на команди и осъществяването на дилемите действат изненадващо добре. Улеснението е голямо, изключително в обстановки като писането на известия, да вземем за пример.

Батерия

Батерията обезпечава приблизително три дни работа. При спестовно прилагане може да издържи до 120 часа, а при интензивно говорене – към 15 часа време за диалози.

Камера

8-мегапикселовата камера е с ниска разграничителна дарба, само че тя е изцяло задоволителна за тези, на които е предопределен този телефон. Вградената непрекъсната памет от 8GB ще обезпечи задоволително място за предпазване на фотосите, обичаните мултимедийни файлове и записи. Е, в случай че се окаже незадоволителна, може и да се разшири чрез microSD карта с потенциал до 32GB.

Наличност

Смартфоните с марката MLS се оферират неотдавна на пазара у нас от дистрибутора Innovo България. Няколко модела към този момент са налични в комерсиалната мрежа на оператора Теленор – на лизинг или в брой с абонаментен проект, както и самото устройство настрана – без абонаментен проект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР