Подходът ни за управление на болката до голяма степен зависи

...
Подходът ни за управление на болката до голяма степен зависи
Коментари Харесай

Може ли да се предотврати хроничната болка?

Подходът ни за ръководство на болката значително зависи от какво е породена тя, споделя анестезиологът и експерт по болежка доктор Питър Абачи (Peter Abaci). По думите му болката е комплицирана и неповторима за всеки субект, само че има някои неща, които човек може да направи, с цел да предотврати продължителното й задържане. Подобно на други хронични болести като диабет или хипертония един от ключовете за предварителна защита е разбирането на риска.

Според експерти мъчителни, а някои от тях са изключително свързани с развиването на хронична болежка - мастектомии, торакотомии (отваряне на гръдния кош), ставни замествания и прочие Текущи изследвания търсят способи за блокиране на несъразмерното нервно раздразнение по време на тези интервенции, в това число и започване на банкет на антиневропатични медикаменти за болежка.

Острата контузия като акцидент на моторно транспортно средство или пострадване също носи нараснал риск от хронична болежка. " Според моя опит нормално има голям брой аргументи за това, свързани както с физически, по този начин и с психически фактори. Емоционалният отговор на пострадването служи единствено за в допълнение увеличаване на този отговор. В моята процедура специалистите по поведенческо здраве постоянно работят с пациенти за лекуване на тревога, обвързвана с прекосяване през травматични пострадвания ", споделя Абачи.

За разлика от други остри пострадвания, като навехнат гален, където почивката е нужна част от процеса на възобновяване, при пострадванията в кръста това не работи. Възстановяването става по-бързо, когато се ползват подобаващи придвижвания и се прави опит за връщане към типичните всекидневни действия, споделя експертът по болежка в уеб страницата WebMD. Той е безапелационен, че всяко малко достижение по пътя построява убеденост и колкото повече се построява убеденост, толкоз по-лесно е да се отмият отрицателните усеща като боязън и безпокойствие, които стоят на пътя на възобновяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР