"Подходът на властите вече е по-различен, защото медиите се оказаха

...
"Подходът на властите вече е по-различен, защото медиите се оказаха
Коментари Харесай

Проф. Чуков: ИД ще прибегне до министерство на вълците единаци

"Подходът на управляващите към този момент е по-различен, тъй като медиите се оказаха обекта, самата цел на терористите ", сподели екпертът по въпросите на Близкия Изток и тероризма проф. Владимир Чуков в студиото на "България заран ".

Това съгласно него е повода за лимитираното медийно внимание към терористичните актове напоследък. По този метод се заобикаля всяването на боязън измежду обществото.

След изтезанието на водача на Ислямска страна ал Багдади от края на октомври организацията е насочена към наличие в Африка. Експертът обърна внимание на континента като място, където терористите намират доста по-лесно приютяване.

"Много малко внимание се обръща на Либия. А Турция проектира своите спорове от Северна Сирия в Либия. Ние като европейци си зарявяме главата в пясъка ", разяснява той този въпрос.

Практически Ислямска страна е изгубила епицентъра си, оперативния щаб.

"Има нова качествена фаза от развиването на този тероризъм, просто тъй като няма мощно оператично управление, само че има мрежите, хората по места. Те даже считат да създадат диван - министерство на вълците единаци ", описа Владимир Чуков за Bulgaria ON AIR.

Според него практиките доста постоянно демонстрират, че Ислямска страна поема отговорност за терористични актове, даже когато не е виновна.

"На тях не би трябвало да им се има вяра ", сподели проф. Чуков.

Според него никой не може да каже броя на вълците единаци, а тероризмът е неизкореняемо социаллно събитие.

"Единственото нещо, което би трябвало да се прави е предварителната защита в самото начало ", счита специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР