Подходът на Русия към борбата с тютюнопушенето и алкохола е

...
Подходът на Русия към борбата с тютюнопушенето и алкохола е
Коментари Харесай

СЗО похвали Русия за успехите в борбата срещу алкохола и пушенето

Подходът на Русия към битката с тютюнопушенето и алкохола е образец за подражателство. Това заяви ръководителят на Европейската работа за предварителна защита на незаразните заболявания на Световната здравна организация Кремлин Викрамасингхе в изявление пред вестник „ Известия “.

„ Тютюнът остава изострен проблем. Консумацията му е водещ рисков фактор в европейския район на СЗО. Въпреки това, има позитивни развития в тази област както в Русия, по този начин и в други страни от Източна Европа. Руската федерация е образец за подражателство “, сподели той.

Викрамасингхе означи сполучливия съветски опит в региона на антиалкохолната политика. Според него в отчета на Европейската работа на СЗО се споделя, че цялостният метод на съветските управляващи във връзка с този проблем е направил допустимо постигането на понижаване на смъртността. „ В отчета се показва, че е допустимо доста да се понижи потреблението на алкохол посредством ограничение на домашното произвеждане на алкохол, повишение на цените и ограничение на наличността на тези артикули, в това число посредством възбрана за нощна търговия “, добави Викрамасингхе.

Той изрази и вярата, че съветският образец ще се популяризира и в страните от Евразийския стопански съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР