Подходът към съседите трябва да е комплексен. Това коментира депутатът

...
Подходът към съседите трябва да е комплексен. Това коментира депутатът
Коментари Харесай

Вигенин: България трябва да има комплексен подход към съседите си

Подходът към съседите би трябвало да е сложен. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен външен министър Кристиан Вигенин пред bTV.
България и Турция би трябвало да си партнират, за България това е значимо, само че не трябва да си затваряме очите и за другите неща, сподели той. По думите му Турция се развива „ в посока противоположна на спазване на полезностите на Европейски Съюз “, има разправата с политически съперници, публицисти, представителите на гражданските организации и общата атмосфера, която се основава там „ надалеч не е толкоз розова “.
„ Може би Бойко Борисов не счита, че това е нещо толкоз значимо, само че в действителност съблюдаването на демократичните правила, свободата на словото, свободата на медиите са основни детайли от всяка народна власт. Трудно е да си сътрудник с страна, която върви в противоположната посока “.
Попитан за Русия, в която също има разпра с опозиционери, Вигенин уточни: „ Трябва да има разговор, би трябвало да има съдействие, взаимоотношение, само че това не значи, че би трябвало да си мълчим за проблемите, които има. Както във връзка с Русия, по този начин и във връзка с Турция. Но аз не бих сравнявал напълно тези два случая. Не ми се желае да имаме идентичен метод към всеки, защото проблемите са разнообразни. Партньорство – да, само че затваряне на очите за проблемите – не “.
На въпрос дали има договорка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за отстраняването на ръководителя на Парламента Димитър Главчев за сметка на укротена съпротива по време на европредседателството той уточни: „ От самото начало на този Парламент казахме, че по въпросите на председателството на Съвета на Европейския съюз ще търсим взаимоотношение, ще работим и ще оказваме помощ на ръководещите, в случай че значимите решения се вземат в Парламента “. Според него опозицията не е обезоръжена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР