Подготвят се мерки за повишаване на контрола над качеството на

...
Подготвят се мерки за повишаване на контрола над качеството на
Коментари Харесай

Готвят мерки за по-строг контрол над качеството на въздуха

Подготвят се ограничения за повишение на контрола над качеството на въздуха. Също по този начин ще се работи дружно с общините с нарушено качество на атмосферния въздух за осведомителни акции измежду популацията за понижаване на замърсяването. Това е декларирал министърът на околната среда и водите Нено Димов, при представянето на одитен отчет с резултатите и рекомендациите за ефикасността и успеваемостта на ограниченията, подхванати от националните и локалните управляващи за битка против главните източници на замърсяване на атмосферния въздух в огромните градове за интервала от 1 януари 2014 година до 31 декември. Докладът е бил показан пред министъра от ръководителя на Сметната палата Цветан Цветков и екипа, направил одита, оповестиха от Палатата.

Подобряването на контролната и санкционна активност на Министерство на околната среда и водите върху активността на кметовете и длъжностните лица в общините за осъществяване на съответни и ефикасни стратегии за ръководство на качеството на атмосферния въздух е точно една от рекомендациите в отчета.

По отношение на рекомендацията на Палатата за основаване на съвещателен съвет към министъра на околната среда и водите за съставен елемент " въздух ", министър Димов е показал, че подобен орган е в развой на образуване. Предприемат се и дейности за подкрепяне на общините за шерване на опит за осъществяването на ограниченията от стратегиите за ръководство на качеството на въздуха и действия за битка против замърсяването му.
За изработването на национална стратегия за качество на атмосферния въздух се чака и финален отчет на Световната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР