Подготвят лаптопи от следващо поколение с висока производителностЛабораторията Advanced System

...
Подготвят лаптопи от следващо поколение с висока производителностЛабораторията Advanced System
Коментари Харесай

Intel и Lenovo ще създават компютри на бъдещето в Шанхай

Подготвят преносими компютри от последващо потомство с висока продуктивност

Лабораторията Advanced System Innovation Lab в Шанхай е място за новаторски разработки от екипи на Intel и Lenovo (снимка: Intel)

Две от най-големите софтуерни компании, Intel и Lenovo, сплотяват старания в р азработката на компютри и преносими компютри на бъдещето в нов проучвателен център в Шанхай, Китай.

Въпреки стягането на глобите на Съединени американски щати против Китай, американските компании не бързат да отхвърлят съдействие с китайски сътрудници. Пример за такава активност е лабораторията Advanced System Innovation Lab, неотдавна открита в Шанхай от Intel и Lenovo.
още по темата
В това взаимно начинание инженерите на двете компании сплотяват старания, с цел да основат компютри и преносими компютри от последващо потомство, които ще обезпечат висока продуктивност, функционалност и лекост на потребление, заяви Tom’s Hardware.

Intel и Lenovo имат дълга история на взаимни разработки на новаторски артикули като преносимите компютри ThinkPad X, включително моделите с еластичен екран ThinkPad X Fold. За да основат сходни устройства в бъдеще, Intel и Lenovo би трябвало да решат освен проблеми, свързани с хардуера, като висока продуктивност, зареждане и ръководство на топлината, само че и софтуерни провокации. Двете компании си партнират и в други проучвателен центрове, ситуирани в Китай.

„ Имаме дълга и колоритна история на инженерно съдействие с Lenovo. Ние работим доста добре дружно и сме признателни на Lenovo за новаторската поддръжка, която компанията ни дава посредством съдействие в тези взаимни проучвателен центрове ”, споделя Джън Джионг, управител на Intel China Client Computing Group.

Едно от забележителните достижения на взаимната работа на инженерите на Intel и Lenovo в Advanced System Innovation Lab е основаването на драйвер за OLED екран, който може да ръководи два OLED екрана по едно и също време. В допълнение, фирмите се сплотиха с производителите на памети LPDDR5, с цел да подобрят скоростта на трансфер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР