Подготвят дисциплинарно уволнение на лаборантката, която забрави жена повече от

...
Подготвят дисциплинарно уволнение на лаборантката, която забрави жена повече от
Коментари Харесай

Обмислят дисциплинарно уволнение на лаборантката, забравила пациентка в скенер

Подготвят дисциплинарно уволняване на лаборантката, която не помни жена повече от 6 часа в скенера на болничното заведение в Павликени, съобщи Нова Телевизия.

Първоначално се обмисляше тя да бъде осъдена със забележка и отнемане от в допълнение материално стимулиране.

Вчера обаче шефката на лечебното заведение доктор Ренета Кръстева е съобщи пред медията, че изиска дисциплинарно уволняване на лаборантката. Провинилата се служителка, от своята страна, подала зявление, че е с редица болести и не може да бъде уволнена.

Припомняме, че на 18 октомври стана ясно, че 70-годишна Асенка Христова е била забравена и оставена да лежи в скенера в общинската болница в Павликени в продължение на шест часа. Тя била призната в лечебното заведение в края на септември, с цел да бъде изследвана за заболяване на белите дробове. Часове след случая, околните на дамата и лекарите стартират да я търсят, като даже подават сигнал в полицията.

От болничното заведение разясниха, че продължителният престой на пациентката в скенера не е бил рисков за здравето, защото апаратът е бил изключен. Заради случая скенерът в болничното заведение е оборудван и със специфичен звънец за сигнализация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР