Подготвяме указания да се издават ваучери до 24 месеца на

...
Подготвяме указания да се издават ваучери до 24 месеца на
Коментари Харесай

Обмислят ваучери за 24 месеца заради отлагане на почивки

Подготвяме инструкции да се издават ваучери до 24 месеца на предплатения пакет при безусловно същите условия и качество, същите звезди на хотелите, като потребителят може да избира по кое време да се възползва от тях. В момента почистваме детайлите по това предложение.

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка със създавалата се обстановка с разпространяването на ковид и положението на туризма.

Министър Ангелкова изясни, че в старт е създаването на спешна рекламна тактика за туристическия отрасъл.

Ако в оптимистичен сюжет стартираме да възобновяваме бранша от май месец, преди всичко разчитаме на вътрешния туризъм. Обсъждаме благоприятни условия за ваучери за отмора с работодателите и банките, с цел да може българите да изкарат почивката си в страната, изясни министърът.

Тя е безапелационна, че здравето на хората в този миг е преди всичко и прикани за отговорност и съблюдаване на разпоредбите.

Никой не знае какъв брой и докога ще продължи това състояние. Навсякъде е срив, сега туризмът не действа, акцентира тя.

По думите й към момента е допустимо, въпреки и с късен старт, да има летен сезон. Правим всичко допустимо с туроператорите да не се анулират резервации за юли и август месец, изясни министърът.

Тя обясни, че по време на изключителното състояние отпада клаузата туроператорите в 14-дневен период да възвръщат сумата поради анулация на пътешестване. За тази цел, министерството на туризма и КЗП създават предложение за ваучери за туристите, с цел да се предотвратят банкрути на туроператорите.

Министър Ангелкова заяви, че отвън границите на страната към момента има наши сънародници. Има българи в Буенос Айрес, които през вчерашния ден са отпътували и би трябвало през днешния ден да се приберат у нас. Някои от тези туристи са отпътували безусловно на 6, 7, 8, 9, 10 март, добави Ангелкова.

Все още има туристи в Куба, Доминикана, Занзибар, Великденските острови. Те са самостоятелни, създали са резервации през разнообразни онлайн платформи и е доста мъчно в тези условия на затворени граници да се планува по какъв начин ще се реализира пътуването им, посочи тя.

Възможно е неусвоени средства от европейските стратегии да се употребяват за сферата на туризма. В момента се вършат плановете и ще можем да се възползваме, добави Ангелкова. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР