Подготвяме се за друг вид бъдеще ... Заедно (с Полша)

...
Подготвяме се за друг вид бъдеще ... Заедно (с Полша)
Коментари Харесай

Орбан: Подготвяме грандиозно възраждане на Централна Европа

" Подготвяме се за различен тип бъдеще... Заедно (с Полша) приготвяме грандиозно възобновление на Централна Европа ", сподели Орбан по време на тирада в Будапеща, на която участва полският министър председател Матеуш Моравецки. Това заяви БГНЕС.

Полша и Унгария са съдружници в борбите с институциите на Европейски Съюз във връзка с антимигрантската си позиция и желанието за по-децентрализиран съюз и по-големи пълномощия за държавите-членки. Приветствайки " мощен унгарско-полски " съюз, Орбан съобщи, че " когато Брюксел нападна Полша, те нападат цяла Централна Европа, в това число и нас унгарците. “

" Искаме ново начало, с цел да спрем упадъка на Европа. Европа би трябвало да е още веднъж за европейците. Това е нашата съществена цел - да сложим завършек на кошмара „ Съединени Европейски щати ", съобщи унгарският държавен глава.

" Ние споделяме на строителите на империи, които желаят да хвърлят сянката си върху Централна Европа, че постоянно ще би трябвало да имат поради полско-унгарската връзка ", добави още той. Забележките на Орбан идват, когато неговата ръководеща партия " Фидес " е изправена пред вероятно експулсиране от дясноцентристкия блок на ЕНП за акция с билборди, която атакува президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В жест на помиряване Орбан изпрати в сряда писма до европейските консервативни партии, с цел да се извини за всяка засегнатост, породена от забележката " потребни идиоти ". По-рано Унгария също по този начин даде обещание да спре акцията против Европейски Съюз, която включва сходни послания по малкия екран и интернет, до петък.

Орбан назова критиците на акцията в ЕНП " потребни идиоти ", които оказват помощ на левите и демократичните съперници на групата преди изборите за Европейски парламент през май. След като 13 страни от ЕНП стартираха процедура за изпъждане на партията, блокът би трябвало да вземе решение за участието на „ Фидес “ на среща на 20 март.

Източник, непосредствен до Манфред Вебер, който се срещна с Орбан в Будапеща във вторник, съобщи, че е належащо повече от извинително писмо, за възобновяване на доверието. Вебер е водещият претендент на ЕНП, който да размени Юнкер по-късно през годината. Миналата седмица Орбан съобщи, че „ Фидес “ може да се откаже от ЕНП и да потърси присъединение към ръководещата полска десница, която понастоящем е член на евроскептичната група на Европейските консерватори и реформисти.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР