Подготвя се техническият проект за строителството на 7,5 км от

...
Подготвя се техническият проект за строителството на 7,5 км от
Коментари Харесай

Път в Родопите, строен преди 50 г., ще стане алтернатива на Пловдив - Асеновград

Подготвя се техническият план за строителството на 7,5 км от пътя Белица - Загражден, заяви АПИ. 

Третокласният път обезпечава бърза връзка на жителите на Баните, Давидково и Загражден с област Пловдив и е опция на пътя Пловдив - Асеновград. Проектът е на стойност 4 124 136 лева и е включен в годишната стратегия на АПИ за 2019 година, като се планува цялостната реализация да завърши следващата година. 

Трасето на правата, която ще бъде построена, минава през тежък планински терен. Пътят е строен преди повече от 50 години, с стеснен и несъответствуващ на класа на пътя габарит, слаба пътна структура и неприятно отводняване. Асфалтовата настилка е с дребна широчина, в извънредно неприятно положение, разрушена или изчезнала. Предвид сложността на трасето, в хода на проучвателно-проектантските работи породиха редица въпроси, свързани с уточняване на обсега на пътя и подсилване на пътната структура с оглед обезпечаването на нормативно избрания габарит, което наложи взимането на спомагателни решения от страна на проектанта и възложителя, изясняват от пътната организация.

В момента се прави обзор на плановата документи и планът се съгласува със заинтригуваните експлоатационни сдружения и институции, чието подпомагане, позволение или мнение е належащо за реализирането на плана. След като планът бъде признат следва издаване на Разрешението за градеж и пускане на същинските строителни работи на терен и сключване на протокол за разкриване на строителната площадка. Периодът за приемане и утвърждение на плана и издаване на разрешението за градеж не е включен в периода на контракта, защото е належащо софтуерно време за съблюдаване на нормативно избраните процедури по Закона за устройство на територията и използваните нормативни разпореждания, прецизират от АПИ. 

С осъществяването на обекта, който е от извънредно значение за жителите на област Смолян, ще се подобрят технико-експлоатационните характерности на третокласния път, ще се обезпечи сигурност на придвижване, ще се понижат амортизационните разноски на транспортните средства и времето за пътешестване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР