Подготвя се режим за връщане на женските консултации и възстановяване

...
Подготвя се режим за връщане на женските консултации и възстановяване
Коментари Харесай

Готвят режим за връщане към графика за ваксинациите на децата

Подготвя се режим за връщане на женските съвещания и възобновяване на графика за имунизации при децата. Предвижда се връщане на режима след Великден, разгласи на постоянния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

Подготвя се и последователното отваряне на лечебните заведения за планови съвещания и лекувания при съблюдаване на строги ограничения за сигурност. Спешните операции и в този момент не са спирани, както и хемодиализата и лекуването на онкоболните. Изработват се механизмите, при които лечебните заведения да продължат нормалната си активност в изискванията на ковид, разгласи той.

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев добави, че и до момента поради грипни епидемии са били отлагани във времето имунизациите на децата. Това е възможно да се прави до 3 месеца и ние се доближаваме до този период, защото и преди изключителното състояние имаше грипна зараза в страната.

Сега целият този контингент, набран за към 2 и половина месеца, би трябвало бъде обзет. Кунчев увери обаче, че никое дете няма да изпусне никаква имунизация.

Напомни, че имунизациите са значими, тъй като продължава в страната да има огнища на морбили - общо 243 случая в Перник, Монтана, Пазарджик, и 10 300 случая на варицела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР