Подготвя се поредният грабеж от Министерство на отбраната на стойност

...
Подготвя се поредният грабеж от Министерство на отбраната на стойност
Коментари Харесай

Социалистите искат спиране на конкурса за ремонт на Су-25

Подготвя се следващият обир от Министерство на защитата на стойност 180 млн. лв., съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и зам.-председател на Комисията по защита Николай Цонков, съобщи БГНЕС. На брифинг в Народното събрание от левицата се опълчиха на оповестената на 19 август т.г. от министерството социална поръчка за ремонт на бойните самолети Су-25, която, съгласно тях, е направена „ зад тила на българския парламент “ и „ погазвайки жестоко българския народен интерес “.

„ Изпратени са предложения до две компании в Беларус и Русия. Естествено, буди неразбиране за какво единствено до тези две компании се изпращат предложения. Връща се отговор единствено от едната – беларуската. Следващото жестоко тъпчене на националния интерес – тази поръчка е на планирана стойност 82 млн. лв., а предлагането е за 3 пъти по-висока цена. Около 180 млн. лв. “, акцентира Николай Цонков. Според него по проблема пораждат редица въпроси, само че един от най-важните е за какво единствено една компания взе участие в поръчката. „ Виждаме съревнование с един кон “, пошегува се депутатът.

Другите значими въпроси, съгласно социалистите, са за какво след това поръчката придобива друга стойност, както и за какво не е поканен българският цех „ Авионамс “, който е профилиран в ремонта на самолети и хеликоптери. „ От трибуната, на мой заложен въпрос, жестоко излъга вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, като сподели, че не е известен за това, че българският цех може да извърши подобен ремонт. Това не е правилно! Българският цех има лиценз и е изпратена публична преписка, с което удостоверяват, че „ Авионамс “ може да извърши поръчката и то за по-ниска стойност “, сподели още Цонков.

Колегата му Атанас Зафиров акцентира, че Българска социалистическа партия е поредна в позицията си за рационализация на армията, само че попита: „ Що за договорка е това, в която милионите хвърчат нагоре-надолу с галактическа скорост? “. От левицата упорстват още за отговор на въпроса дали държавното управление е готово да остави български авиоспециалисти без работа, предоставяйки поръчката на Беларус.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР