Подготвя се образователно съдържание за Linux администрация и сигурностВероятно над

...
Подготвя се образователно съдържание за Linux администрация и сигурностВероятно над
Коментари Харесай

ВУТП и IBM ще обучават кадри за професиите на бъдещето

Подготвя се просветително наличие за Linux администрация и сигурност

Вероятно над 70 милиона чиновници в света ще се наложи да сменят специалността си до 2030 година, поради процеса на автоматизация

Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП) създаде дружно с IBM България образователна стратегия за преподаване на нови умения, разпознати като основни от бизнеса. Студентите ще стартират работа по специалността си още преди завършването си, оповестиха от ВУТП.

Партньорството включва създаване на просветително наличие за Linux администрация и сигурност, менторство и образование посредством постоянни срещи, включване на студенти в начинания на IBM, което им оказва помощ да добият визия за области като блокчейн, както и профилирани уъркшопи (изграждане на имидж и оформяне на CV), които чиновници на IBM провеждат за студентите във ВУТП.

Вероятно над 70 милиона чиновници в света ще се наложи да сменят специалността си до 2030 година, поради процеса на автоматизация, сочи изследване на McKinsey Global Institute. Тези промени са видни и през днешния ден. Така да вземем за пример, банките трансформират метода си към клиентите в областта на обслужване чрез нови решения. Същите процеси протичат и в други браншове – като превоз и туризъм.
още по тематиката
В последните години България среща компликации с фрагментите. С над 50 университетa и разноски за обучение в размер на към 3,8% от Брутният вътрешен продукт, младежката безработица доближава равнища от 20%, като по едно и също време с това изтичат скъпи фрагменти в чужбина. В резултат, работодателите в България срещат усложнения в намирането на чиновници с съответни умения и с доста добра експертиза в ИТ, съгласно отчет на OECD.

Ключова в това отношение е ролята на просветителните институции. „ Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи към този момент разполага с стратегии, които свързват образованието с сполучливата реализация по-късно. Партньорството ни с IBM оказва помощ за решение на дефицита на квалифицирани фрагменти, предоставяйки на студентите умения, нужни им за реализация в специалности на бъдещето, и опция да учат, работят и да се развиват в България “, показа Ана Божанова, началник отдел Интеграция и връзка с обществеността във ВУТП.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР