Подготвя се нов стандарт за физическата среда в училищата и

...
Подготвя се нов стандарт за физическата среда в училищата и
Коментари Харесай

Променят вида на класните стаи, ще бъдат по-разчупени и свободни

Подготвя се нов стандарт за физическата среда в учебните заведения и ще бъдат разчупени даже типът и подредбата на класните стаи, разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев на конференцията „ Образование 4.0 “. Преди това той изслуша предложенията на възпитаници, родители и учители, които са обединени в специфичен момерондум и пътна карта за реализиране на задачите за цифрово обучение.
Новите класни стаи ще дават доста повече независимост на учители и възпитаници по какъв начин да ги провеждат, с цел да дават отговор на потребностите на часовете и разбиранията на класа, стана ясно от думите на министър Вълчев. „ Не желаеме да стандартизираме, а повече да насочваме. Но ще създадем и тези насоки за съоръжение на класните стаи с технологии за цифрово обучение “, изясни той.
„ Ние нямаме разнообразни визии и можем да се обединим към платформа за цифровизация на образованието. Тя има потребност от социална, финансова и институционална поддръжка. Политиките включват всички принадлежности и би трябвало да вършим всичко по едно и също време, още повече, че с множеството от тях сме закъснели “, разяснява Вълчев препоръчаният му меморандум.
Не до края на 2019 година, още доникъде й евентуално към този момент всяко едно учебно заведение в страната ще има безвъзмездна безжична мрежа, изясни министърът. В момента такива се построяват в последните 600 образователни заведения, които нямат интернет.
„ Важно е обаче мрежите да са със предпазена среда, някой от към този момент построените нямат такава отбрана, само че ще продължим да финансираме построяването им. Целта е интернетът в учебно заведение е да е безвреден и ориентиран към потребно просветително наличие “, съобщи Вълчев.
„ Днешните деца ще са на пазара на труда през 2050 година и специалностите ще изискват цифрови умения на основатели, хора които работят с машини с изкуствен интелект. Заради това образованието в цифровата креативност ще се уголемява, в това число в предучилищното обучение. Още от първи клас ще има преподаване на цифрова креативност “, съобщи той.
Министърът се ангажира и с построяването на на облак с гратис наличие, което ще основават и учителите против възнаграждение.
Основният артист в класната стая и образованието обаче остава учителят. Преподавателите ще бъдат подтиквани и освен с високи хонорари, сподели Вълчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР