Подготвили сме 80 най-критични точки за зимна поддръжка, като списъкът

...
Подготвили сме 80 най-критични точки за зимна поддръжка, като списъкът
Коментари Харесай

Камара Пътища: Зимата ще блокира пътища и населени места

Подготвили сме 80 най-критични точки за зимна поддръжка, като описът ще бъде показан на Националното съдружие на общините (НСОРБ). Става въпрос за сектори в цялата страна. Това съобщи Стефан Чайков, ръководител на браншова камара " Пътища ".

Според него, в случай че страната продължава както до момента, сигурно през зимата ще има откъснати обитаеми места.

Пословична е правата Драгичево – София, където няма маркировка и поради това още не е пусната. Има държавно заричане това да стане доникъде на октомври. Друг подобен път е София – Варна I4, в сектора при Търговище, даде образци Чайков пред bTV.

До този миг има 222 млн. лв., които са сертифицирани и фактурирани в АПИ. 647 млн. лв. са сертифицирани, само че не са фактурирани. По мои сведения, има още над 100 млн. действия по към този момент осъществени действия, само че не са сертифицирани. Има потребност от 200 млн. лв., които са нужни за довеждане докрай на тези сектори, за които приказваме, заключи Чайков.

От отчета на работната група на държавното управление няма решение, твърди Чайков и прибавя, че има адвокатско мнение, че петгодишните контракти за поддръжка не са изчерпани.

В контраст с всички тези думи, Чайков сподели, че зимна поддръжка на пътищата ще има. Не приказваме за 1,4 милиарда лв., а най-малко за 600 млн. лв.. " Докато държавното управление не вземе съответни ограничения, страната е застрашена от липса на зимна поддръжка ", съобщи ръководителят на камарата и посочи, че няма с какво да се поддържат пътищата, откакто има неизплатени пари от предходната зима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР