Подготвихме училищата за обучение в онлайн среда. Ще стартираме с

...
Подготвихме училищата за обучение в онлайн среда. Ще стартираме с
Коментари Харесай

Вълчев: От понеделник започва електронно обучение за учениците

Подготвихме учебните заведения за образование в онлайн среда. Ще стартираме с електронното образование още в понеделник. Осъществяват се срещи, видеоконферентни връзки. Съществува разнообразие от платформи в системата, електронни дневници. Трябва да стартираме да работим с оптимален брой възпитаници. Искаме да стартираме с над 90 % от учениците и до сряда да достигнем 95 %. Това сподели на брифинг на МОН министърът Красимир Вълчев.

" Ще има извършения за затвърждаване на материала, обезщетително образование за грипните ваканции. Създали сме 800 хиляди профила на всички учители и възпитаници в Майкрософт Тийм. Ще ги доставим в идващите дни. До края на идната седмица ще можем да го използваме ", изясни министърът.

" Просвета " и " Клет " дават безвъзмездни учебници, има и възпитаници без лични компютри, надяваме се да няма проблем със свързаността. Не можем да приказваме за обезпечаване на 100 % образование. Предвиждаме и образование във виртуални класни стаи.  Ще подготвим уебинари и видеа. С Българска национална телевизия сътворяваме просветителна телевизия за учениците в начален стадий ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР