Подгответе спалнята“ на бебето още преди постъпването в родилния дом,

...
Подгответе спалнята“ на бебето още преди постъпването в родилния дом,
Коментари Харесай

Къде да спи бебето

Подгответе „ спалнята “ на бебето още преди постъпването в родилния дом, с цел да е подредено и готово,  щом дружно се приберете оттова. Така и вие ще имате опция за дребна отмора.

В стаята на родителите

За доста млади родители това е най-хубавият избор изключително през първите седмици – майката бързо може да обслужи бебето, да го накърми, да го успокои, да слуша по какъв начин диша, с цел да е спокойна, а през паузите, в случай че ѝ остане време - да поспи.

За други изборът през цялото време е бебето да спи в прилежаща стая, а вратата да е отворена, бейбифонът включен, с цел да го чуват.

Мнението на експертите:

След 3-месечна възраст бебето почва да вижда по-добре и от елементи се е приспособило към околната среда – светлина и миризми. То към този момент спи по-спокойно и дълготрайно през нощта. Това е подобаващият миг да бъде отделено в друга стая, в случай че естествено решението на родителите е такова.
Да спи независимо това значи: да приема акта на обособяване от майка си, да превъзмогне паниката, която подсъзнателно усеща и малко по-малко да се приготвя за независим живот.
Така че времето това да се случи и леглото да „ излезе “ от стаята на мама и баща, е сред 3-ия и 6-ия месец.

Какво да създадем

Това, че бебето ще има свое място, е значимо, само че постоянно тревожи майката. Добре е дружно да се приготвят за този миг. И майката да отдели повече време на бебето си преди нощния сън – да го полюлее, до момента в който се унесе, да му пее ария или да му шепне нещо, с което да го успокои.
Всяка майка си има „ секрети “ способи, които е открила, че оказват помощ. Малкото би трябвало да се усеща несъмнено, предпазено и умерено. И всичко, което основава уют, е от изгода. 
Родителите вземат решение дали ще отделят бебето в обособена стая или не и по кое време да се случи това.

Продължава на страницата на Новите родители.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР