Подготвена ли е България за зимата. Това коментира регионалният министър

...
Подготвена ли е България за зимата. Това коментира регионалният министър
Коментари Харесай

Шишков от Бургас: Изненада ли ни зимата

Подготвена ли е България за зимата. Това разяснява районният министър Иван Шишков , който е на работно посещаване в Бургас. Там той инспектира строителството на Северния обход. 

На инспекцията присъстват представители от Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " и зам.-министърът Захари Христов, както и кметът на Бургас Димитър Николов и регионалният шеф проф. Мария Нейкова. 

" Днес имам информация , като цяло никакъв няма проблем . Единствено проходът Троян-Кърнаре е бил спрян за малко придвижването единствено за товарни коли поради навявания. Но като цяло, към този миг няма никакъв  проблем, само че разумно е при тоя дребен сняг да не чакаме да има някакъв проблем. Иначе договорите са подписани, проблеми няма в тази тенденция ", отговори арх. Иван Шишков.

" Сумите за зимното поддържане на пътищата са свързани с атмосферните условия , т.е. колкото е по-лоша зимата, толкоз по-скъпо ще ни излезе зимното разчистване. Зимното разчистване е по отношение на действителното осъществено количество работа ", разяснява Шишков на журналистически въпрос за сумите, нужни за почистването през зимния сезон.

Шишков заяви и добра вест, че скоро ще бъде пуснат Северния обход на Бургас и това ще постави завършек на тапите край Сарафово през летния сезон. 

" Метеорологичните условия към този момент са факторът, дали ще бъде приключено в рамките, да примем до към месец, или не. Естествено на пролет те ще имат подготвеност ", заяви Шишков.

" Нещата сега са напреднали, само че ще ви кажа нещо, което не знам дали знаете, само че планът, който аз съм гледал е от 2013 година ", добави Шишков.

Проектът се строи от две години, има няколко преработки, строи се на приливи и отливи, постоянно се трансферира виновността от администрацията и строителите, изреди част от проблемите по завършването на пътя Шишков.

Заради забавянето на осъществяването има оскъпяване на плана, само че служебният министър не можа да уточни каква е окончателната сума, само че бе безапелационен, че парите са обезпечени от бюджета.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР