Подготовката за зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин

...
Подготовката за зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин
Коментари Харесай

Подготовката за зимната олимпиада в Пекин 2022 върви по план

Подготовката за зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин върви по проект, макар пандемията от ковид и отлагането на Игрите в Токио 2020. Това заяви на брифинг представителят на китайското външно министерство Ван Венбин.

"В момента подготовката за зимните олимпийски игри в Пекин последователно напредва във всички направления съгласно проекта. Прогресът в подготовката беше високо оценен, в това число от Международния олимпийски комитет ", съобщи дипломатът и добави, че Китай ще продължи "да поддържа тесни контакти с Международния олимпийски комитет при подготовката за зимните олимпийски игри в Пекин ".

Ван Венбин също означи, че решението за отлагането на Олимпиадата в Токио е взето въз основа на правилото за отбрана на здравето и сигурността на спортистите, участниците и феновете.

"Китай ще продължи да поддържа Япония в семейството на Олимпиадата през 2021 година и се надява, че тя ще се организира по проект ", сподели още той.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат през лятото на тази година, само че бяха отсрочени поради пандемията. Летните олимпийски игри се възнамеряват за 23 юли - 8 август 2021-а. В същото време зимните олимпийски игри в Пекин би трябвало да се проведат от 4 до 20 февруари 2022-а, т.е. по-малко от шест месеца след края на надпреварата в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР