Подготовката за провеждане на грандиозната операция срещу терористите в предградието

...
Подготовката за провеждане на грандиозната операция срещу терористите в предградието
Коментари Харесай

Десетхилядна групировка на сирийската армия се хвърля в атака край Дамаск

Подготовката за осъществяване на грандиозната интервенция против терористите в предградието Източна Гута край Дамаск приключи, заяви интернет-изданието in24.org. Сключен е обръч към регион с диаметър 10 км и заемащ повърхност към 50-60 кв км. През последните две денонощия съветската авиация нанасяла точни удари с управляеми муниции по картечни гнезда, огневи точки, позиции на ПТРК и опорни пунктове на метежниците. На удари са подложени и техните връзки.

Снощи, вторник, подразделения на дивизията „ Tiger Forces” нанесли нощен ракетен масиран удар по местата за отмора и позиции на радикалите от групировките „ Файлак ар-Рахман” и „ Хайят Тахрир аш-Шам”. По време на огневата офанзива е унищожена база, команден център и под земята боеприпас на джихадистите, а по този начин също и една линия на защита с оборудвани траншеи.

В същото време танкови подразделения на 4-а механизирана дивизия почнали да излизат на изходни рубежи за офанзива. Бронираната техника я поддържат щурмови групи от „ Tiger Forces” и бойци от племенното опълчение, пристигнали от Дейр ез-Зор.

Общият брой на участващите в интервенцията под командването на военачалник Сухейл ал-Хасан достигнали 10 хиляди души. Такива сили са задействани за първи път, което дава вяра за скорошно пречистване на източното предградие на сирийската столица.

Междувременно Русия трансферирала в Сирия 4 броя Су-35С и 4 щурмовика Су-25.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР